KPSS sonuçları açıklandı! Tıkla öğren...

Posted by Unknown On 31 Temmuz 2013 Çarşamba 0 yorum
ÖSYM, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçlarını açıkladı.

ÖSYM, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçlarını açıkladı. 6-7 Temmuz'da yapılan 2013 KPSS sonuçları açıklandı.

ÖSYM, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı sonuçlarını açıkladı. 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan 2013-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının sonuçlar ÖSYM'nin sitesinden duyuruldu.
ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 6-7 Temmuz'da yapılan KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı ile 14 Temmuz'da yapılan 2013-Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınavı'nın değerlendirme işlemleri tamamlandı.



Devamı

ÖSYM KPSS Sonuçları 2013

Posted by Unknown On 0 yorum
Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yapıldı.

Sınav sonuçlarını açıklama noktasında 2013 yılında çok gelişme kaydeden ÖSYM, 2013 KPSS sonuçlarını geciktirdi bile sayılır. YGS ve LYS gibi 2 milyona yakın adayın girdiği sınavları sadece 1 haftada adaylara duyuran ÖSYM’nin KPSS sonuçlarını bu kadar geciktirmesinin sebebi sonradan yapılan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Sınavı (ÖABT) olduğu söyleniyor.

2013 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları için adayların gözü ÖSYM'de... ÖSYM yetkilileri, sınav sonuçlarının belirlenmesi için çalışmaların halen sürdüğünü dile getiriyorlar. Verilen bilgiye göre bugün ya da yarın KPSS sonuçlarının açıklanması beklenmiyor. Ancak sınav sonuçlarının hafta sonuna doğru açıklanabileceği belirtiliyor.

Geçmiş Yıllara Ait KPSS Sınav Sonuçları Açıklanma Tarihleri

KPSS;

2012 Yılında 7-8 Temmuz'da olmuş 11 Ağustos Cumartesi günü sonuçlar açıklamış.

2011 Yılında 9-10 Temmuz'da olmuş 29 Temmuz cuma günü sonuçlar açıklanmış.

2010 Yılında 10-11 Temmuz'da olmuş 11 Ağustos Çarşamba günü sonuçlar açıklanmış.

2009 Yılında 27-28 Haziran'da olmuş 30 Temmuz Perşembe günü sonuçlar açıklanmış.

Yani yaklaşık 20 gün ile 30 gün civarında açıklanmış sonuçlar...

2013 KPSS Sonuçları Sorgulama Ekranı

(Sonuçlar açıklandığında aşağıdaki sayfada yer alacaktır.)
ÖSYM KPSS Sonuçları 2013 ile ilgili Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan hemen yazabilirsiniz.
Devamı

2013 DGS soruları ve cevapları yayımlandı

Posted by Unknown On 30 Temmuz 2013 Salı 3 yorum
2013 DGS Dikey Geçiş Sınavı, ÖSYM tarafından 21 Temmuz 2013 tarihinde yapıldı. Sorular ve cevap anahtarı açıklandı. DGS 2013 soruları ve cevapları ÖSYM tarafından 30 Temmuz’da yani bugün açıklanacak. 2013 DGS sınavı soruları ve cevapları indirme linki sitemize eklenmiştir.

İşte 2013 yılı DGS sınavı soruları ve cevapları ile ÖSYM'nin konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama.

2013-DGS : Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının Yayımlanması

21 Temmuz 2013 tarihinde yapılan 2013 Dikey Geçiş Sınavının (DGS) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2013 DGS soruları ve Cevapları
2013 DGS Soruları indirmek için tıklayınız.
2013 DGS Sorularını doğrudan bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.
Devamı

2013 KPSS Sonuçları Bugün Açıklanıyor – Tıklayın

Posted by Unknown On 29 Temmuz 2013 Pazartesi 4 yorum
6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan, 2013 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans sınavı sonuçları bugün açıklanması bekleniyor.

Yüz binleri ilgilendiren KPSS sonuçları 2013 bugün açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta yapılan gerçekleştirilen Lisans düzeyi A Grubu ve Öğretmenlik 2013 KPSS sonuçları hazır, gece yarısına kadar açıklanması bekleniyor. ÖSYM ve diğer medya kaynaklarından edinilen son bilgilere göre 2013 KPSS Sonuçları bugün içerisinde ÖSYM tarafından duyurulabilir.

2013 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans: Sınav Sonuçlarının Açıklanması

6,7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan, 2013-KPSS Lisans Sınavı'nın değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

2013 KPSS Sınav sonuçları 30 Temmuz 2013 tarihinde saat 00:00'dan itibaren ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

KPSS Sonuçları 2013 Sorgulama Ekranı :

(Sonuçların 30 Temmuz ‘da Açıklanması bekleniyor. Açıklandığında alttaki sayfada yer alacaktır.)



2013 KPSS Sonuçları İle İlgili Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.
Devamı

LYS yerleştirme sonuçları açıklandı

Posted by Unknown On 25 Temmuz 2013 Perşembe 0 yorum
Pazartesi gününden beri merakla beklenen LYS yerleştirme sonuçları nihayet açıklandı. Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, 2013-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasından 25 Temmuz itibariyle açıklandı.

2013 LYS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
18 Temmuz'da sona eren tercih dönemi sonrası milyonlarca lisans adayı bugünü bekliyordu. Ve nihayet ÖSYM 2013 LYS yerleştirme sonuçlarını duyurdu. Milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği LYS tercih sonuçları 25 Temmuz Perşembe gecesi açıklandı. Hiç kimsenin ummadığı bir anda ÖSYM tercih sonuçlarını açıklayarak adayları daha fazla merakta bırakmadı. LYS Tercih sürecinden öncede Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarını da 1 hafta gibi bir sürede açıklamıştı.

LYS SONUÇLARINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

2013 LYS Yerleştime Sonuçları burada. İşte 2013 LYS Yerleştime Sonuçları. ÖSYM gece açıkladı. 2013 LYS Yerleştime Sonuçları haberi.

2013 LYS Yerleştirme Sonuçları İle İlgili Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.
Devamı

2013 LYS Tercih Sonuçları

Posted by Unknown On 0 yorum
2013 LYS Tercih işlemleri bitti. LYS YGS Tercih sonucu ne zaman açıklanacak? LYS sonuçlarının açıklanmasıyla öğrencileri tercih heyecanı sardı. LYS 2013 tercih işlemleri bitti acaba sonuçlar ne zaman açıklanacak.

ÖSYM 2013 LYS tercih sonuçlarını tamamladığını açıkladı. 2013 LYS tercih sonuçları için kesin bir tarih olmamasından dolayı şikayetçi.

2013 LYS Tercih Sonuçları

ÖSYM LYS yerleştirme sonuçlarını tamamlandığını ancak kontrollerin sürdüğünü belirtti.

Üniversite adayları devamlı ÖSYM sitesinden gelecek olan LYS tercih sonuçları tamamlanmıştır resmi duyurusu haberini beklemekte.

LYS tercih sonuçları Ağustos ayına girmeden açıklanması beklenmekte.

ÖSYM LYS tercih işlemleri 18 temmuz 'da sona ermişti. ÖSYM LYS sonuçlarını 8 gün gibi kısa bir sürede açıklamıştı. LYS tercih sonuçları ise nasıl açıklanacak bu merak ediliyor.

2013 - ÖSYS Yerleştirmeye ilişkin işlemler devam etmektedir.

Pazartesi gününden beri merakla beklenen LYS yerleştirme sonuçları nihayet açıklanıyor. Medya organlarından çeşitli kişi ya da kurumların ÖSYM merkezinden bilgi edinmeye çalıştığı şu anlarda, bazı şeyler netleşmeye başladı. Son olarak ÖSYM LYS yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını ve her an açıklanabileceğini duyurdu. ÖSYM LYS tercih sonuçlarını açıklamadan önce, 3 defa kontrol yapmaktadır. Olası bir yanlışlığın önüne geçmek amacıyla prensip gereği bu kontrolleri uygulayan ÖSYM, söz konusu işlemi de verdiği beyanata göre bugün tamamlıyor.

Yani 2013 LYS yerleştirme sonuçları en geç yarın açıklanacak. TRT’nin muhabirine bilgi veren ÖSYM, sonuçların bugün açıklanıp açıklanmayacağı konusunda net bilgi veremeyeceklerini ancak yoğun bir şekilde çalışmaların devam ettiğini aktarmış. Bizler de söz konusu bu görüşmeden yola çıkarak sonuçların açıklanmasının eli kulağında olduğunu söyleyebiliriz.

2013 LYS Tercih Sonuçları Sorgulama Ekranı :

(Sonuçların Cuma güne Kadar Açıklanmasını bekliyoruz, ancak her an açıklanabilir. Açıklandığında alttaki sayfada yer alacaktır.)


2013 LYS Tercih Sonuçları İle İlgili Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.
Devamı

LYS tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Posted by Unknown On 24 Temmuz 2013 Çarşamba 13 yorum
Bazı sitelerde yer alan iddiaların aksine, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının en erken hafta sonu açıklanması bekleniyor ÖSYM yetkilileri, öğrencilerin girdikleri sınavdaki puanların açıklanması ile ilgili olarak bilgisayar çalışmalarının daha kısa sürdüğünü, ancak tercihlerle ilgili çalışmanın daha uzun sürdüğünü belirttiler. Yetkililer tercihlerle ilgili olarak detaylı çalışma yaptıklarını, puanlamaya göre daha fazla program kullanıldığını dile getirdiler.

2013 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS tercih yerleştirme sonuçları bugünde açıklanmayabilir. TRT Muhabiri Mustafa Pınar 24 Temmuz 2013 saat 11:32 de LYS yerleştirme sonuçları için ÖSYM ile yaptığı görüşmede LYS sonuçlarının bugün açıklanır mı soruna aldığı cevabı paylaştı.

Sizin adınıza tekrar sordum, Bugün açıklanır mı dedim. Belli değil Biraz yoğunuz dedi.

İşte о açıklamalar

LYS tercih yerleştirme sonuçlarını ne zaman açıklayacaksınız diye soruyorum tabi ki ama ona kesin tarih vermiyorlar, ben de gün boyunca beklemeуin diye duyuruyorum.

LYS yerleştirme sonuçları belli olmuş, ancak ÖSYM 3 kez LYS tercih yerleştirme sonuçları kontrol edilmeden duyurulmuyor..Şu an LYS tercih sonuçları kontrol aşamasında...

LYS sonuçları da böyle olmuştu... 4. Gün LYS sonuçları belli oldu 3 gün kontrol ettiler ve 7. Gün LYS sonuçları açıklandı...

Burada da öyle olacak lys yerleştirme sonuçları kontrolü sürüyor... LYS tercih yerleştirme sonuçları Kontrol işleminin çok uzun süreceğini düşünmüyorum..

Ama KPSS için LYS yerleştirmeleri beklenecek imiş....

2013 Lys tercih sonuçları belli olmuş ancak...

Trt Muhaberi Musta pınar yaptığı açıklamada 2013 lys tercih yerleştirme sonuçlarının belli olduğunu son kontrollerin ösym tarafından yapıldığını açıkladı. 2013 lys tercih yerleştirme sonuçları belli oldu. Yüzbinlerce öğrencinin beklediği 2013 lys yerleştirme sonuçları Ösym tarafından açıklanması an meselesі. Üniversite tercih sonuçları ile ilgili son gelişmeleri an be an duyurmaya devam edeceğiz. Sayfamızı takipte olmaya devam edin.

2013 LYS Tercih Sonuçları Sayfası İçin Tıklayın

Devamı

2013 DGS Soru ve Cevapları

Posted by Unknown On 0 yorum
ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 21 Temmuz Pazar günü yapıldı. 2 yıllık meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans tamamlamak için katıldıkları sınav 21 Temmuz’da 9:30’da başlayıp 12:30’son buldu. Sınavdan çıkan öğrenciler sınavın çok zor olmasından yana şikayet edindi.

2013 DGS soru ve cevapları yayınlanacak mı?

Geçtiğimiz yıl DGS soru ve cevapları 4 gün içerisinde yayınlanmış, sonuçlar ise 43 gün içerisinde açıklanmıştı. Soru ve cevapların en geç cuma günü yayınlanacağını tahmin ediyoruz. Sonuçlar ise ÖSYM'nin bu yılki sonuçları çabuk okuma özelliğine güvenerek 5 Ağustos'ta sonuçların açıklanacağını tahmin ediyoruz.

DGS Sonuçlarının açıklanmasına az bir zaman kala ÖSYM soru kitapçıklarını yayınlaması bekleniyor. Yayınlandığı vakit 2013 DGS soru ve cevapları bu sayfada yer alacaktır.

DGS 2013 SORU VE YANITLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Devamı

2013 LYS Yerleştirme Sonuçları ÖSYM Tıkla Öğren

Posted by Unknown On 23 Temmuz 2013 Salı 8 yorum
2013 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, LYS Yerleştirme Sonuçları bugün açıklanıyor mu? LYS Yerleştirme Sonuçları açıklanıyor, LYS Tercih Sonuçları 23 Temmuz

Üniversite adaylarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre tercih yapan 1 milyondan fazla üniversite adayı, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Üniversiteye giriş maratonunun ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 24 Mart'ta; 5 farklı alanda düzenlenen ikinci aşama lisans Yerleştirme sınavları ise 15- 23 Haziran tarihleri arasında yurt genelinde gerçekleşmişti.

Herhangi bir puan türünden 180 ve üzeri puan alan adayların girdiği LYS sonrası tercih maratonu da 18 Temmuz tarihinde son buldu. Bu kapsamda LYS puanına göre tercih hakkı kazanan 1 milyon 559 bin 466 adaydan 1 milyon 112 bin 451'i bu hakkını kullandı. Adaylardan 446 bin 995'i ise hiçbir programı tercih etmedi.

Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçları 8 günde açıklanmıştı.

ÖSYM'nin bu yıl rekor bir hızla sınav sonuçlarını açıklaması, üniversite adaylarının heyecanını arttırdı. YGS ve LYS sonuçları, sınavların tamamlanmasının ardından 8 gün içerisinde açıklanmıştı. Adaylar tercih ve yerleştirme sonuçlarının da yine kısa süre içerisinde açıklanmasını bekliyor.

2013 LYS Yerleştirme Sonuçları açıklandığı vakit bu sayfadan sorgulama yapabilirsiniz..

2013 LYS Yerleştirme Sonuçları Sorgulama Ekranı :

(Sonuçların Cuma güne Kadar Açıklanmasını bekliyoruz, ancak her an açıklanabilir. Açıklandığında alttaki sayfada yer alacaktır.)


ÖSYM, medyada oluşturduğu “sınav sonuçlarını hızlı açıklama” imajını bozmadan LYS tercih sonuçlarını da bugün akşamına kadar açıklamış olacaktır. 2013 LYS yerleştirme sonuçları ile ilgili son durumu bu sayfadan sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

2013 LYS Yerleştirme Sonuçları İle İlgili Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.
Devamı

Dragon City Gems , Gold ve Food Hilesi

Posted by Unknown On 21 Temmuz 2013 Pazar 1 yorum
Facebook'da sevilerek oynanan oyunlarından biri olan Dragon City oyununa ait sınırsız gems,gold,food hilesi. Hileyi video anlatımını izleyerek yapabilirsiniz. Hile program gerekmemektedir. Hile için aşağıda eklenen siteye girip sınırsız gems,gold,food, alabilirsiniz.

Güncel hileler için sitemizi takip edebilirsiniz.

Dragon City Gems , Gold ve Food Hilesi ile neler yapılabilir?

  • -200m Food (Haftalık)
  • -1000m Gold (Haftalik)
  • -100 gems (Sınırsız)

Siteye gitmek için tıklayın

Videoyu İzleyemeyenler için Yazili Anlatim : -Oyunu Açin ardindan hile sitesini açin oyunun altindaki facebook id yi kopyalip gerekli yere yapiştirin.Ardindan İstediginiz (gems ,gold,food)seçin güvenlik kodunu yazin ”party hard” butonu basin ve Succes Yazsini görürseniz olmus demektir.

Videolu Anlatım

Devamı

Off Road Yarışı oyunu

Posted by Unknown On 19 Temmuz 2013 Cuma 0 yorum
Off Road Yarışı oyunu hakkında

Off Road Yarışı oyunumuzun engebeli zor koşullu yollarda zorlu rakiplerinizle yarışacak ve yarışlarda galip gelmeye çalışacaksınız. Off Road yarış oyununu yön tuşları veya W,A,S,D tuşları ile oynayabilirsiniz. X ve B tuşlarını kullanarak da biriken turnonuzu kullanabilirsiniz. İyi eğlenceler

Devamı

Hat Sahibi Sorgulama

Posted by Unknown On 0 yorum
hat sahibi sorgulama
GSM Hatlarını internet üzerinden artık sorgulayabileceksiniz. Hat Sorgulama işlemleri bilgileri yazının devamında.

Adıma açılmış hat var mı, adıma açılmış hatlar, adıma açılmış kaç hat var sorgulamalarını websitetanitimi.blogspot.com üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), vatandaşların haberi olmadan adlarına cep telefonu hattı açılmasını engellemek ve bu şekilde açılmış hatları iptal ettirmek için “İnternet Üzerinden Hat Sorgulama hizmeti başlatıyor. Başkaları tarafından kimlik bilgileri kullanılarak kendilerinden habersiz cep telefonu alınıp alınmadığını merak edenler, 2 Ocak 2013 tarihi itibariyle BTK’nın internet sayfasında açılacak olan hat sorgulama bölümünden kimlik numaralarıyla adlarına başka hat açılıp açılmadığını öğrenebilecek.

Adıma açılmış hat var mı? öğrenmek için aşağıdaki sorgulama ekranına TC kimlik no, Telefon numaranızı ve operatörünüzü seçerek hattınızı sorgulayabilirsiniz.

BTK Hat Sorgulama İşlemleri



Devamı

LYS Yerleştirme Sonuçları 2013

Posted by Unknown On 0 yorum
2013 LYS tercih işlemleri 18 Temmuz’da sonra erdi. 2013 LYS(Lisans Yerleştirme Sınavı) tercih sonuçları için büyük bir bekleyiş başladı. 1,5 milyona yakın adayın tercih heyecanı yerini sonuç bekleme heyecanına bıraktı. ÖSYM LYS yerleştirme sonuçları'nı en kısa zamanda açıklayacak.
LYS Yerleştirme Sonuçları 2013

Peki 2013 LYS Sonuçları ne zaman açıklanacak.

8-18 Temmuz tarihleri arasında devam eden ve geçtiğimiz gün sonra eren 2013 LYS tercih sonuçları 22 Temmuz Pazartesi günü ya da 23 Temmuz Salı günü açıklanacak.

ÖSYM'NİN LYS DUYURUSU

8 Temmuz 2013 tarihinde başlayan 2013-ÖSYS tercih işlemleri 18 Temmuz 2013 tarihinde sona erecektir. Bugüne kadar toplam 107.500 aday tercih işlemlerini gerçekleştirmiştir. Tercih süresi tamamlandıktan sonra en kısa sürede yerleştirme sonuçları kamuoyunun bilgisine sunulacaktır. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasında sonra belirtilen tarihlerde adaylar yerleştirildikleri Üniversitelere kayıtlarını yaptıracaklardır.

2013 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarının ÖSYM tarafından kısa sürede açıklanması nedeniyle 12-20 Ağustos 2013 olarak belirlenen 2013-2014 Öğretim Yılı Yükseköğretim Programlarına Kayıt Tarihleri, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun kararıyla 2-6 Eylül 2013 olarak yeniden belirlenmiştir.

2013-ÖSYS merkezi yerleştirme sonucunda bir yükseköğretim programına kesin kayıt hakkı kazanan adaylara kayıt işlemlerinde yardımcı olunabilmesi amacıyla kayıt tarihi ve kayıt adreslerine, 2013-ÖSYS sonuç açıklama ekranında yer verilecektir. Bu amaçla Üniversiteler, kayıt tarihlerini, kayıt işlemlerinin yapılacağı yerler ile açık adreslerini, daha önce kendilerine bildirilenkılavuz işlemlerinde kullanılan internet adresinden mevcut “Kullanıcı Adı” ve “Şifre”lerini kullanarak, 11-16 Temmuz 2013 tarihleri arasında elektronik ortamda Merkezimize bildireceklerdir.

Adaylara, ilgililere ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2013 LYS Yerleştirme Sonuçları ile alakalı yorum ve sorularınızı aşağıdan hemen yazabilirsiniz.
Devamı

2013 İl İçi Atama Sonuçlarını Açıklayan İller

Posted by Unknown On 17 Temmuz 2013 Çarşamba 0 yorum
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı il içi yer değiştirme duyurusuna göre atamalar valilikler tarafından yapılacak ve atamalara bugün başlanacak.

2013 İl İçi Yer Değiştirme Sonuçları il milli eğitimler tarafından açıklandıkça buraya eklenmektedir.

Meb sıraları iptal etmişti ancak daha sonra sistemi tekrar açtı ve il milli eğitim müdürlükleri sonuçları açıklamaya tekrar başladı.Açıklanan sonuçlar eklenmekte ve eklenmeye devam edecektir.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Açıklamadı)

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Açıklamadı)

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü

İsparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Açıklamadı)

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Açıklamadı)

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Açıklamadı)

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Açıklamadı)

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Devamı

SBS Tercihleri Ne Zaman Bitecek 2013

Posted by Unknown On 0 yorum
SBS Tercihleri Ne Zaman Bitecek 2013
15 Temmuz’da başlayan SBS tercihleri tüm hızıyla devam ediyor. Bütün düz liselerin okul dönüşümü sonucu Anadolu Lisesine dönüştürülmesi nedeniyle, öğrencilerin tercihlerde daha dikkatli ve temkinli olması gerekiyor. Herhangi bir tercihine yerleşememesi durumunda önceki yıllarda olduğu gibi sınavsız kayıt olabileceği bir düz lise şansı asla olmayacak. Öğrenciler bu zor durumdan ancak ve ancak meslek liselerine ya da özel liselere gitmek zorunda kalacak.

8. sınıf öğrencilerinin asıl merak ettiği soruya geliyoruz. Peki 2013 SBS tercihleri ne zaman bitecek? 

15 Temmuz’da başlayan SBS tercih süreci 21 Temmuz 2013 Pazar günü sonra erecek. Okullar bu süre zarfında tercihler için hizmet vermeye öğrencilere yardımcı olmaya devam edecek. Öğrencilerin herhangi bir problem yaşamaması için SBS tercihlerini Cuma gününe kadar bitirmelerini öneriyoruz.

SBS tercihleri ne zaman bitecek hakkında soru ve yorumlarının hemen aşağıdan yazabilirsiniz.
Devamı

2013 SBS Tercih Robotu MEB

Posted by Unknown On 0 yorum
2013 SBS tercih maratonu başladı. 2013 SBS tercih işlemini yapmak isteyenler için tercih robotlarını bir araya getirdik. 2013 SBS tercih kılavuzunu da aşağıdan indirebilirsiniz. SBS tercihini yap. 

Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri tercih yapma telaşı sardı . 1 milyon 127 bin 211 öğrencinin Fen liseleri , Anadolu liseleri, Öğretmen liseleri ve Meslek liselerine yerleşebilmmek için girdikleri SBS bu sene son kez uygulandı.

2013 SBS Tercih Robotu MEBSeviye Belirleme Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri tercih yapma telaşı sardı . 1 milyon 127 bin 211 öğrencinin Fen liseleri , Anadolu liseleri, Öğretmen liseleri ve Meslek liselerine yerleşebilmmek için girdikleri SBS bu sene son kez uygulandı.

SBS Tercih Kılavuzu için tıklayın
SBS tercih robotu için tıklayın
Devamı

2013 PYBS sonuçları açıklandı Tıkla Öğren

Posted by Unknown On 16 Temmuz 2013 Salı 4 yorum
2013 PYBS sonuçları açıklandı tıkla öğren. 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıfların PYBS sonuçları an itibariyla açıklandı www.meb.gov.tr ve oges.meb.gov.tr internet adreslerinden ilan edildi.

2013 PYBS sonuçları merakla bekleniyordu. MEB, 2013 PYBS sonuçlarını 16 Temmuz tarihinde açıkladı. PYBS maratonu bu sene tamamlandı. MEB sınav soruları ve cevaplarını yayınladı. PYBS soruları ve cevaplarına göre kaç puan alacaklarını tahmin eden öğrenciler PYBS sınav sonuçlarının açıklanma tarihini beklemekteler.

Milli Eğitim Bakanlığı, binlerce öğrencinin merakla beklediği 2013 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçlarını bugün açıkladı.


Devamı

Criminal Case Enerji Hilesi

Posted by Unknown On 15 Temmuz 2013 Pazartesi 2 yorum
Criminal Case Enerji Hilesi
Facebook’ta en çok oynanan oyunlar listesine bir yenisi daha eklendi. Son günlerde çok popüler bir oyun olan Criminal Case ( Dedektiflik ) takipçileri gün geçtikçe artmakta.

Criminal Case, Facebook'ta Mayıs 2012'de piyasaya sürülmüş ve an itibariyle 25.000.000+ takipçisi bulunmaktadır. Hal böyle olunca bazı hile ve ipuçlarına ihtiyaç duyuyoruz. Çeşitli vâkâları çözmek için enerjimiz olması gerekiyor. Criminal Case Enerji Hilesi ile tüm görevleri tamamlayabilirsiniz.

Olayın yaşandığı şehir Grimsborough’tur. Bu hileyle birlikte sonsuz enerjiye sahip olarak diğer kullanıcıların sizi geçmesine imkan vermeyeceksiniz.



Devamı
2013-2014 cocuğum hangi okula kayıt olacak,2013-2014 birinci sınıf kayıt sonuçları, 2013-2014 okul kayıtları, çocuğumu ilk okulu nasıl yazdıracağım, çocuğumu nasıl okula kaydettireceğim, çocuğumun kayıt sonucunu nasıl öğrenirim, e okul kayıt sonuçları

2012-2013 Eğitim & Öğretim yılı sona erdi ve veliler şimdiden çocuklarının hangi okula gideceğini merak etmeye başladı.

Yeni eğitim öğretim ne zaman başlayacak?

9 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacak.

Peki çocuğunuz hangi okula gidecek. Kayıtlar nasıl yapılacak biliyor musunuz? İşte yanıtları

Artık öğrencilerin kayıtları elektronik ortamda nüfusa dayalı sistemle otomatik olarak yapılmış oluyor. Yani hangi kayıt bölgesinde iseniz o bölgedeki en yakın okula öğrencinin kaydı çıkmış oluyor...

Peki öğrencinizin hangi okula kaydı çıktığını nasıl öğrenebilirim?

E-Okul siteminde açılacak bir uygulama ile veliler öğrencilerinin hangi okula kayıt olacağını TC Kimlik Numaraları ile sorgulayabilecekler...

TC Kimlik No ile İlkokul 1.Sınıf Kayıt SORGULA TIKLA>>>

Peki çocuğumun çıktığı okulu nasıl değiştirebilirim?

Öğrencinin kayıt olduğu değiştirmeniz mümkün değil, okulu değiştirebilmeniz için adres değişikliği yapmanız gerekiyor. Fakat nüfus müdürlüklerinden yapılan adres değişikliklerinde eğer sahte adres bildirirseniz daha sonra para cezası alabilirsiniz...

1.Sınıfa Kayıt Nasıl Yapılacak?

İlkokul 1.sınıf kayıtlarında öğrencinin kayıt olacağı okula giderek kayıt onaylama işlemi yapmanız yeterli. Kayıt için okulunuza başvurduktan sonra okulunuzun ilan ettiği belgelerle kayıt yaptırabilirsiniz.

Genelde Okullardan İstenen Belgeler;

  1. Öğrenci, Veli Kimlik ve Fotokopisi 
  2. Nüfus Kayıt Örneği 
  3. Fotokopi Kağıdı

Kaç Doğumlular 1.Sınıfa Başlayacaklar?

2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci kayıtlarında,

30 Eylül 2013 tarihi itibariyle, 

48-60 ayları arasında ise Anasınıfına 
60-66 ay arasında ise İsteğe Bağlı 1.Sınıf veya Anasınıfına 
66 ay ve yukarı ise zorunlu olarak sistem üzerinden 1.sınıfa kaydolur.
Devamı

SBS Tercih Robotu 2013

Posted by Unknown On 12 Temmuz 2013 Cuma 0 yorum
2013 SBS sonuçları beklenen günden önce açıklayan MEB Sınav takviminde de zaten 12 Temmuz 2013 günü açıklanacağı belirtiliyordu. Fakat MEB beklenmedik bir gelişme ile gece saat 00:01’den sonra açıkladı. SBS sonuçlarını öğrenen öğrenciler artık sbs tercihleri yapmak için kolları sıvadılar.

SBS tercih kılavuzu için tıklayın.

SBS sonuçları 12 Temmuz’da açıklandı sıra geldi tercihlere…

15 Temmuz Pazartesi günü 2013 SBS tercihleri start alacak. 15-21 Temmuz Tarihleri arasında SBS tercihlerini yapacak olan öğrencilerin en büyük yardımcısı hiç şüphesiz tercih robotları olacak.

Bu nedenle en kaliteli tercih robotlarını bir araya getirdik. Dilediğinizi kullanabilirsiniz.

İşte SBS Tercih Robotu 2013 :

SBS Tercih Robotu 2013

  1. Anafen Tercih Motoru İçin Tıklayın

  2. Berk Dershanesi Tercih Robotu İçin Tıklayın

  3. Tercih Tv Robotu İçin Tıklayın

  4. Matematik Defteri Tercih Robotu İçin Tıklayın

2013 SBS tercih robotu ile ilgili yorumlarınızı ve sorularınızı aşağıdan hemen yazabilirsiniz.
Devamı

2013 SBS Tercih Kılavuzu

Posted by Unknown On 0 yorum
SBS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayları şimdi de SBS tercihleri heyecanı sardı. MEB 2013 SBS tercih robotu ve SBS tercih kılavuzu bu sayfada....

2013 SBS Tercih Kılavuzu2013 SBS sonuçları dün itibariyle açıklandı. Artık öğrencilerimizi daha zorlu bir süreç bekliyor. Sıra geldi tercihlere... 2013 SBS tercih kılavuzu ve sonuçlarını MEB aynı anda açıkladı.

2013 SBS sınav sonuçları , Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesi aracılığıyla öğrencilere duyuruldu.

Tercihler 15-21 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Adayların tercihlerini yaparkan Bakanlığın internet sitesinde yayımlanacak kılavuza göre tercihlerini dikkatli yapmaları gerekiyor.

SBS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

SBS TERCİH KILAVUZUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SBS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

Devamı

2013 SBS Sonuçları MEB (12 Temmuz 2013)

Posted by Unknown On 11 Temmuz 2013 Perşembe 0 yorum
Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2013 SBS sonuçları nihayet açıklanıyor. Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları 2013 bu gece yarısı açıklanıyor. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden öğrencilere duyurulacak. Öğrenciler, gece yarısı 00.01’den itibaren meb.gov.tr internet adresinde sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Dilerseniz 2013 SBS Sonuçları Sorgulama Ekranı sayfamızdan da sorgulayabilirsiniz.SBS Sonuçlarınızı öğrenmek için tıklayın.

2013 SBS Sonuçları

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları bu gece yarısı açıklanıyor. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden öğrencilere duyurulacak. Öğrenciler, gece yarısı 00.01’den itibaren meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adresinde sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

SBS, 839'ü yurt içi ve 10'u yurt dışında olmak üzere toplam 849 sınav merkezinde 60 bin sınav salonunda 180 bin sınav görevlisiyle yapılmıştı. Sınava giren 1 milyon 127 bin 211 öğrenciye 100 soru için 120 dakika süre tanınmıştı. 2 bin 284 engelli öğrencinin de katıldığı sınavda, bu öğrencilere engel durumlarına göre ek süre verilmişti.

2013 SBS Sonuçları ile ilgili yorumlarını ve sorularının aşağıdan hemen yazabilirsiniz.

2013 SBS Sonuçları, 2013 SBS Sonuçları Tıkla Öğren, Sbs Sonuçları açıklandı, SBS Sonuçları MEB açıkladı.
Devamı

ÖSYM 2013 KPSS Soruları ve Cevapları

Posted by Unknown On 0 yorum
ÖSYM KPSS 2013 sınavına giren adaylar tahmini puanlarını hesaplamak için 2013 KPSS soruları ve cevaplarının açıklanmasını bekliyor. Peki ÖSYM KPSS soru ve cevaplarını ne zaman açıklayacak?

ÖSYM 2013 KPSS Soruları ve Cevapları ile ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı. ÖSYM’nin 6-7 Temmuz’da gerçekleştirdiği sınav sona erdi. Binlerce adayın memur olmak için ter döktü KPSS sınavı soru ve cevapların ne zaman açıklanacağı merak konusu.
ÖSYM 2013 KPSS Soruları ve Cevapları

Türkçe, Tarih, Hukuk, Matematik ve Coğrafya’dan oluşan soru ve cevaplarını sizler için paylaşıyoruz.

2013 KPSS Soru ve Cevapları için tıklayın (Tüm Dersler)

2013 KPSS Türkçe Soru ve Cevapları için tıklayın
2013 KPSS Matematik Soru ve Cevapları için tıklayın
2013 KPSS Hukuk Soru ve Cevapları için tıklayın
2013 KPSS Tarih Soru ve Cevapları için tıklayın
2013 KPSS Coğrafya Soru ve Cevapları için tıklayın

6 Temmuz 2013 KPSS Soruları ve cevapları kitapçığı yayınlandığı vakit bu sayfada bulabilirsiniz. Şimdiden tüm memur adaylarına bol şans diliyoruz.

KPSS 2013 soru ve cevapları ÖSYM'nin resmi sitesi osym.gov.tr'den açıklanıyor. Sorular açıklanır açıklanmaz http://websitetanitimi.blogspot.com/'den duyuruluyor.

ÖSYM 2013 KPSS Soru ve Cevaplarıyla ilgili olarak yorumlarınızı ve sorularınızı aşağıdan hemen yazabilirsiniz.
Devamı

2013 SBS sonuçları yarın açıklanıyor

Posted by Unknown On 0 yorum
8. sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 8 Haziran 2013 tarihinde gerçekleşti. Bir milyondan fazla öğrenci Seviye Belirleme Sınavı'nda ter döktü. Şimdi herkes 2013 SBS sonuçlarını merak ediyor. MEB'in sınav takvimine göre 2013 SBS sonuçları yarın açıklanacak. Sonuçlar açıklandığı vakit bu sayfadan gelişmeleri takip edebilirsiniz. Bu yıl son kez düzenlenmesi düşünülen SBS Sonuçları 12 Temmuz'da açıklanacak ve ardından tercih işlemleri başlayacak.

SBS tercihleri ne zaman başlayacak?

SBS Tercih işlemleri ise 15 Temmuz'dan itibaren başlaması bekleniyor. Binlerce aday ve veli heyecanla sonuçları beklerken adaylar kendileri, veliler de çocuklarının eğitimi için en uygun okulu seçebilmek için tercih yapacak.

2013 SBS sonuçları
8 Haziran’da yapılan sınava 1 milyon 127 bin 211 öğrenci girdi. Geçtiğimiz yıllara göre 2013 yılında sbs giren öğrenci sayısında önemli artış yok. Öğrencilerimiz 120 dakikalık sınavda toplam 100 soruyu doğru cevaplamak için mücadele verdi. Ve nihayet yarın çalışmalarının karşılığını alacak.

2013 SBS Sonuçları Sorgulamak İçin Tıklayın

8. sınıf öğrencilerinin liseye geçiş aşaması olan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları 12 Temmuz'da açıklanacak. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinde öğrenilebilecek. Bakanlık, aynı gün ortaöğretim kurumlarına yerleştirme kılavuzunu da yayımlayacak. Adaylar bakanlık tarafından açıklanacak tercih tarihleri arasında yerleştirme başvurusunda bulunacak. Yerleştirme sonuçlarının birkaç gün içinde açıklanacağı bildirildi.


Devamı

2013 Üniversite Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Posted by Unknown On 3 yorum
2013 YGS,LYS, Sınavsız geçiş ve açıköğretim tercih işlemleri 8 Temmuz 2013 Pazartesi günü başladı ve 18 Temmuz Perşembe günü sona erecektir. Adaylar tercihlerini Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak internet üzerinden ÖSYM’ye gönderebilecekler.

İnternet kullanımında deneyimli olmayan ya da yanlış yapmaktan çekinen adayların Başvuru Merkezlerini kullanmaları önerilmektedir. Tercihler için bankaya herhangi bir ücret yatırılmayacaktır.

Başvurularını internet üzerinden yapacak adaylar için tercih kılavuzu ve formuna eklerden ulaşabilirsiniz. Tercihlerini internetten bireysel olarak gönderecekler için “Tercihleriniz Sistem Tarafından Başarıyla Kabul Edilmiştir.” uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan Tercih listelerini almaları gerekmektedir.

2013 Üniversite Tercih Rehberi


Ekler
ÖSYM 2013 LYS Tercih Kılavuzu
2013 ÖSYM Tercih Formu

Devamı

2013 SBS Sonuçları Sorgulama Ekranı

Posted by Unknown On 10 Temmuz 2013 Çarşamba 8 yorum
SBS sonuçlarını bekleyenler az bir zaman kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2013 Sbs sonuçlarını 12 Temmuz'dan önce sisteme girmesi bekleniyor. Bazı haber kaynaklarına göre de 11 Temmuz Perşembe günü Sbs sonuçlarının açıklanacağı belirtiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 2013 SBS Sınav Sonuçları ile ilgili bir açıklama yapmazken Sınav Sonuçlarının ilan tarihi olarak 12 Temmuz'u gösteriyor. SBS sonucunu herkes gibi bizlerde takip ediyoruz. Sonuçlar açıklandığı vakit bu sayfadan sorgulama yapabilirsiniz.

2013 SBS TAKVİMİ


2013 SBS Sonuçları Sorgulama Ekranı

(Açıklandığında Aşağıdaki Ekran 2013 Olarak Değişecektir)


2013 SBS Sınav Sonuçlarıyla ilgili olarak yorumlarını ve sorularınızı aşağıdan hemen yazabilirsiniz.
Devamı

SBS Sonuçları 2013 Açıklanıyor

Posted by Unknown On 0 yorum
Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2013 SBS Sonuçları her an açıklanabilir. MEB tarafından 12 Temmuzdan önce açıklanması bekleniyor. Daha sonra öğrencilerimiz SBS sınav sonuçlarına göre tercihlerini yapacak.
2013 sbs sonuçları ne zaman açıklanacak

MEB’in sunduğu takvimde her ne kadar 12 Temmuz olarak görülse de, MEB’in SBS sonuçlarını daha erken açıklama ihtimali oldukça yüksek. Önceki yılda da aynı şekilde daha erken bir sürede SBS sınav sonuçları açıklanmıştı. Bizim tahminimiz yarın saat 17:00′den sonra açıklanacaktır.

SBS sonuçları ile ilgili son gelişmeleri bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

2013 SBS Sonuçları Sorgulamak İçin Tıklayın

2013 SBS Tercih Kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

2013 SBS tercih kılavuzu yayınlanması için ilk önce sbs sonuçları 'nın açıklanması gerekmektedir. Daha sonra sbs tercih kılavuzu yayınlanacak. 12 temmuz günü sbs sonuçları açıklandıktan sonra aynı gün 2013 sbs tercih kılavuzu yayınlayacağı beklenmektedir.

SBS Tercih kılavuzu yayınlandığı vakit bu sayfada paylaşacağız.

SENEYE SBS OLACAK MI?

SBS Sonuçları 2013 Açıklandı
Seneye SBS olacak mı? olmacak mı diye konuşulurken geçtiğimiz günlerde SBS seneye olup olmayacağını merak eden öğrenciler için Nabi Avcı açıklama yaptı;

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gelecek yıl SBS'nin yapılmayacağını söyledi. Dershanelerin kapatılacağını belirten Avcı, "Dershanelerin özel okullara dönüşmesi için çalışma yapıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, televizyon ve gazetelerin Ankara temsilcileri ve eğitim muhabirleriyle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı, gelecek yıl SBS'nin yapılmayacağını söyledi.

Dershanelerin kapatılacağını belirten Avcı, "Dershanelerin özel okullara dönüşmesi için çalışma yapıyoruz" dedi. Avcı, velilerin dershanelere kayıt konusunda acele etmemelerini tavsiye etti.

2013 SBS Sonuçları ile İlgili Olarak Yorumlarınızı ve Sorularınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.
Devamı

ÖSYM 2013 LYS tercih kılavuzu

Posted by Unknown On 0 yorum
ÖSYM 2013 LYS tercih kılavuzu
Üniversite tercih yapacak olan adaylar için ÖSYM tercih kılavuzunu internet sitesi aracılığıyla yayınladı. Tercih yapacak olan adaylar aşağıdaki linklere tıklayarak tercih kılavuzu ve kontenjanlara ulaşabilir. Tercihlerin son günü 18 Temmuz Perşembe günü bu tarihten sonra tercih hakkınız bulunmamaktır.2013 LYS Tercih Kılavuzuna geçmeden önce ilk 2 maddeye mutlaka okumanızı öneririm.

Tercih Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Tercih listesi oluşturulurken puandan ziyade, Türkiye başarı sıranızı göz önünde tutmalısınız. Bir önceki yıldaki başarı sıraları size bu konuda yardımcı olabilir. Her yıl sistem ya da sayılar değişse de başarı sıraları bize en sağlıklı göstergeyi sağlar.

Örneğin: Başarı sıralaması ilk 5-6 binde olan öğrencilerin tercihlerine 2-3 binden başlamsını ama ağırlığı 4-10 bin arasına vermesini tavsiye ederim.

Başarı sıralaması 20-25 binde olan öğrencilerin ortalama 8-10 binden başlayıp ağırlığı 15-30 bin başarı sıralamalarına vermeleri gerekmektedir

Başarı sıralaması 50-60 binde olan öğrenciler de tercihe 25-35 binden başlayarak 40-70 bin aralığına yoğunlaşabilirler.

Bu şekilde bir örnek başarı sıralamaları yazmış olsak ta gönlünüzde olan ama başarı sırası sizden çok yüksek olan bir bölümü de başlara yazabilirsiniz. Önemli olan şey şudur liste hazırladığınızda kendi gerçek başarı sıranızı listenin ortalarına denk getirmeye çalışın. Puanların düşme ihtimaline karşın yüksek puanlı bir yere girebilme ihtimaliniz ortaya çıkarken, puanların çıkma ihtimaline karşılık ta listenin alt taraflarını sağlamlaştırdığınız için açıkta kalma olasılığınızı ortadan kaldırmış olursunuz.

LYS DE 30 TERCİH HAKKINIZ VAR

  • Bu yıl adayların geçen yıla göre 24 değil, 30 tercih yapma hakkı bulunuyor.
  • Yükseköğretim programlarından 30’unu tercih listenize yazabilirsiniz. Ancak tüm tercih listenizi doldurmak zorunda değilsiniz. Çünkü istemediğiniz bir programa yerleşebilirsiniz. Bu durumda gitmeseniz yani kayıt yaptırmasanız bile gelecek yıl sınava girdiğinizde Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı’nızın (AOBP) çarpılacağı katsayının yarıya düşeceğini unutmayın. Bu nedenle de sadece girmek istediğiniz programları tercih listenize almaya dikkat etmelisiniz.
  1. Puanlarınızı yanlış yorumlarsanız hatalı tercih yaparsınız
ÜNİVERSİTELERE girişte iki aşamalı sınav sistemi gelirken, programlara da yerleştirmeler 18 ayrı puan türüne göre yapılacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından elinize YGS ve LYS puanlarının da içinde bulunduğu yandaki belge geçti. İşte tercihlerinizi bu belgedeki puanlara göre yapacaksınız. Ancak yanlış bölümdeki puanları yorumladığınızda yapacağınız tercih de hatalı olacak. O nedenle tercih işlemlerine başlamadan önce bu belgeyi nasıl değerlendirmeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Bu bilgileri sizler için derledik.

BİRİNCİ BÖLÜM: Kimlik bilgilerinizin hemen altındaki bu bölüm LYS’de girdiğiniz testleri ve bu testlerde yaptığınız doğru ve yanlışları gösteriyor. Bu belgede net sayınız değil, yalnızca doğru yanlış sayılarınız var. Ancak puanınız netleriniz üzerinden hesaplandı.

İKİNCİ BÖLÜM: Burada ilk satırdaki “Diploma Notu” sizin 4 yıllık lise yaşamınız boyunca aldığınız notların hesaplanmasıyla oluşan notunuzu gösterir. Bu notun en büyük değeri 100’dür. “Ortaöğretim Başarı Puanı” yani OBP diploma notundan yola çıkılarak hesaplanır. En büyük değeri 500’dür. Bu not öğrencinin öğrenim gördüğü lisesindeki başarı sırasını ifade eden puandır. Sonraki satırlarda yer alan “AOBP SÖZ”, “AOBP SAY” ve “AOBP EA” kısaltmalarına gelince; bunlar sözel, sayısal ve eşit ağırlıkta Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı’nı (AOBP) gösterir. Bu puan bu belgedeki öğrencinin OBP’si olan 343.478’in, öğrencinin mezun olduğu okulda okuyup 2010 LYS’lere giren öğrencilerin sınav performansına göre ağırlık kazanmış halidir. AOBP’nin de maksimum değeri 500’dür. Yandaki sonuç belgesinde öğrencinin AOBP EA puanı 440.718. Yani ağırlıklandırma işlemi sırasında okulun başarısı öğrencinin kişisel başarısına 100 puana yakın katkı yapmış. Bu bölümde yer alan “Okul Kodu”, “Alan Kodu” öğrencinin mezun olduğu okulu ve alanı gösterir. Bu öğrenci de Yabancı Dille Öğretim Yapan Özel Lise / Özel Anadolu Lisesi öğrencisi ve Türkçe Matematik alanından mezun.


ÜÇÜNCÜ BÖLÜM: Elinizdeki belgenin sol tarafında yer alan ve başında da “Sınav Puanları ve Başarı Sıraları” yazan bölümde geçtiğimiz 11 Nisan’da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve geçtiğimiz ay sonunda gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) puanları ilk sütunda veriliyor. İkinci sütunda da bu puanlara göre başarı sıraları yer alıyor. Sakın unutmayın bu bölümdeki puanları ve başarı sıralarını kullanarak, tercih yapmayacaksınız. Burada verilen puanlar ham puanlar, ağırlıklandırılmış puanlar değildir. Yani içinde okul başarılarınız yer almıyor. Yerleştirme puanları olarak kullanmamamız gerekiyor.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM: İşte sizin tercih yaparken kullanacağınız, başında “Yerleştirme Puanları ve Başarı Sıraları” yazan bu bölüm olacak.

Sayfamızda da bu bölümü renkli olarak görüyorsunuz. Her puan türünün başında Y- bulunuyor.

Tercih yaparken, bu puanları ve başarı sıralarını dikkate alacaksınız. Üçüncü bölümde gösterilen puan ve başarı sıralarına bakmayacaksınız.

Alan içi ve Alan dışı Puanlar

Burada da dikkate almanız gereken nokta, alan içi ve alan dışı puanlarınız ve başarı sıralarınız olacak. Çünkü alan içi puanlarınız hesaplanırken AOBP’niz 0.15, alan dışı puanlarınız hesaplanırken de 0.12 katsayıyla çarpıldı.

Başarı sıralarınız da bu puana göre düzenlendi. Örneğin örnek sonuç belgesini verdiğimiz öğrenci, TM öğrencisi olduğu için eski sistemde eşit ağırlıklı puan türüyle tercih yapacaktı; yeni sistemde 3 ayrı puan türüne ayrılan TM puan grubuna göre tercih yapacak.

Bu öğrenci TM-3 puan türündeki puanı kendi alanında tercih yaptığında yani psikoloji, sosyoloji antropoloji gibi programları tercih ettiğinde AOBP EA puanı olan 440.718 puanı 0.15 ile çarpılarak Y-TM-3 puanı olan 456.201 oluyor.

Alan Dışı Tercih Yaptığınızda

Ancak alan dışı tercih yaptığında örneğin mühendisliklere gitmek istediğinde bu puanı 0.12 ile çarpılıyor ve Y-TM-3 puanı 442.779 oluyor ve başarı sırası da değişiyor. O zaman da öğrenci bu puanını ve başarı sırasını dikkate alıyor.

Pervin Kaplan / Gazete Habertürk

ÖSYM LYS tercih kılavuzu 2013

2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu (8-18 Temmuz 2013)
Linklere Tıklayarak İnceleyebilirsiniz.

Tablolar

2013 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu indir
Devamı

2013 Direksiyon Sınav Tarihleri

Posted by Unknown On 9 Temmuz 2013 Salı 0 yorum
2013 Direksiyon sınav tarihleri hakkında bilgilеr vereсeğiz. Sürücü adaуlarının en çok merak ettiği konulardan biri şüрhesiz bu konu.

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı iş takvimine göre; 2013 yılındaki motorlu taşıt sürücü adaylarının gireceği sınavlar, sınav tarihleri, sınav ücretlerinin yatırılma tarihleri, ehliyet sınavları aşağıdaki listede verilmiştir.

İş takvimine göre sınav sonuçlarının açıklanması ise, sınav tarihinden 10 gün sonra olacak şekilde belirtilmiştir.

2013 Ehliyet Sınavı Tarihlеri şu şekilde açıklandı:

Direksiyon sınav tarihleri sistеmindе yаpılаn değişiklik nedeniyle artık her sınav gününde en fazla 1000 öğrenci sınav olmaktadır. Eğer sınava giren öğrenci sayısı 3000 оlursa sınav 3 günde tamamlanır.

Örn:10 mart 1000 kişi 11 mart 1000 kişi 17 mart 1000 kişi şeklinde olacaktı.

 
2013 TEORİK VE DİREKSİYON SINAV TAKVİMİ
SINAVIN ADI TEORİK SINAV TARİHİ SINAVIN ADI SINAV TARİHİ
MTSAS 2013-1 2 Şubat 2013 DİREKSİYON-1 23.02.2013 CUMARTESİ
TELAFİ-1 09.03.2013 CUMARTESİ
TELAFİ-2 23.03.2013 CUMARTESİ
MTSAS 2013-2 16 Mart 2013 DİREKSİYON-2 06.04.2013 CUMARTESİ
TELAFİ-1 20.04.2013 CUMARTESİ
TELAFİ-2 04.05.2013 CUMARTESİ
MTSAS 2013-3 13 Nisan 2013 DİREKSİYON-3
04.05.2013
CUMARTESİ
TELAFİ-1
18.05.2013
CUMARTESİ
TELAFİ-2
01.06.2013
CUMARTESİ
MTSAS 2013-4 29 Haziran 2013 DİREKSİYON-4
20.07.2013
CUMARTESİ
TELAFİ-1 03.08.2013 CUMARTESİ
TELAFİ-2
17.08.2013
CUMARTESİ
MTSAS 2013-5 24 Ağustos 2013 DİREKSİYON-5
14.09.2013
CUMARTESİ
TELAFİ-1
28.09.2013
CUMARTESİ
TELAFİ-2 12.10.2013 CUMARTESİ
MTSAS 2013-6 2 Kasım 2013 DİREKSİYON-6
23.11.2013
CUMARTESİ
TELAFİ-1
07.12.2013
CUMARTESİ
TELAFİ-2
21.12.2013
CUMARTESİ
MTSAS 2013-7 14 Aralık 2013 DİREKSİYON-7 11.01.2014 CUMARTESİ
TELAFİ-1 25.01.2014 CUMARTESİ
TELAFİ-2 08.02.2014 CUMARTESİ
Devamı

29 Haziran Ehliyet Sınav Sonuçları

Posted by Unknown On 0 yorum
29 Haziran günü yapılan ehliyet sınav sonuçları an itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. 29 Haziran 2013 tarihli ehliyet sınavının sonuçları tıkla öğren.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 29 Haziran'da yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı'nın sonuçları açıklandı.

Ehliyet Sınav sonuçlarınızı aşağıdaki ekrandan öğrenebilirsiniz. 29 Haziran tarihli ehliyet sınavı sonuçları açıklanmıştır aşağıdaki ekranda en üstteki linki tıklayarak sorgulayınız.

2013 ehliyet sonucunu öğrenen sürücü adayları direksiyon sınavı için gün saymaya başlayacaklar.

2013 Direksiyon Sınav Tarihleri için tıklayınız

29 Haziran Ehliyet Sınav Sonuçları Sorgulama Ekranı

(Açıklanmıştır alttaki ekranda sorgulayınız.)


Adayların her bir sınav grubundan 70 ya da üzeri bir not almaları direksiyon sınavına girmeye hak kazanmalarını sağlayacak.

29 Haziran MEB Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı
Devamı

2013 PMYO Soru ve Cevapları

Posted by Unknown On 0 yorum
30 Haziran 2013 Pazar günü saat 09:30′da 2013 PMYO Yazılı Sınavı yapıldı. 2013 PMYO Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları Ne zaman yayınlanacak.

Geçtiğimiz yıl yapılan PMYO sınavı 1 Temmuz da yapıldı ve sınav soruları da 9 Temmuz'da yayınlandı. Bu sene de benzer bir tarihte yayınlanması bekleniyor. 30 Haziran 2013 tarihinde yapılan 2013-PMYO Sınavının temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

2013-PMYO adaylarına duyurulur.

2013 yılı PMYO sınavı 30 Temmuz 2013 tarihinde uygulanacak.

Bu yazımızda sizlere 2013 PMYO Soru ve Cevaplarını sunacağız.

Ayrıca lütfen 2013 PMYO Soru ve Cevapları ne zaman yayınlanacak diye sormayınız. Nitekim 2013 PMYO Soru Kitapçıklarının ne zaman yayınlanacağına ÖSYM karar veriyor. 2013 PMYO Soru ve Cevapları yayınlandığında aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
Devamı

İstanbul Ramazan İmsakiyesi

Posted by Unknown On 0 yorum
İstanbul İmsakiyesi, İstanbul İftar Saati, İstanbul Sahur Saati İstanbul ramazan imsakiyesi, İstanbul sahur ve iftar saatleri, sahur ve iftar vakitleri İstanbul diyanet imsakiye 2013, İstanbul ramazan İmsakiyesi 2013 İstanbul İftar Saati

TURKIYE- ISTANBUL

Hicri 1434 / Miladi 2013 İstanbul Ramazan İmsakiyesi

Gün Tarih İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
1 09.07.2013 Salı 03:35 05:33 13:16 17:13 20:47 22:35
2 10.07.2013 Çarşamba 03:36 05:34 13:16 17:13 20:47 22:34
3 11.07.2013 Perşembe 03:37 05:35 13:17 17:13 20:46 22:33
4 12.07.2013 Cuma 03:38 05:35 13:17 17:13 20:46 22:32
5 13.07.2013 Cumartesi 03:40 05:36 13:17 17:13 20:45 22:32
6 14.07.2013 Pazar 03:41 05:37 13:17 17:13 20:45 22:31
7 15.07.2013 Pazartesi 03:42 05:38 13:17 17:13 20:44 22:30
8 16.07.2013 Salı 03:43 05:39 13:17 17:13 20:44 22:29
9 17.07.2013 Çarşamba 03:45 05:39 13:17 17:13 20:43 22:27
10 18.07.2013 Perşembe 03:46 05:40 13:17 17:13 20:42 22:26
11 19.07.2013 Cuma 03:47 05:41 13:17 17:13 20:42 22:25
12 20.07.2013 Cumartesi 03:49 05:42 13:18 17:13 20:41 22:24
13 21.07.2013 Pazar 03:50 05:43 13:18 17:13 20:40 22:23
14 22.07.2013 Pazartesi 03:52 05:44 13:18 17:13 20:39 22:21
15 23.07.2013 Salı 03:53 05:44 13:18 17:12 20:39 22:20
16 24.07.2013 Çarşamba 03:55 05:45 13:18 17:12 20:38 22:19
17 25.07.2013 Perşembe 03:56 05:46 13:18 17:12 20:37 22:17
18 26.07.2013 Cuma 03:58 05:47 13:18 17:12 20:36 22:16
19 27.07.2013 Cumartesi 03:59 05:48 13:18 17:11 20:35 22:15
20 28.07.2013 Pazar 04:01 05:49 13:18 17:11 20:34 22:13
21 29.07.2013 Pazartesi 04:02 05:50 13:18 17:11 20:33 22:12
22 30.07.2013 Salı 04:04 05:51 13:18 17:11 20:32 22:10
23 31.07.2013 Çarşamba 04:05 05:52 13:18 17:10 20:31 22:09
24 01.08.2013 Perşembe 04:07 05:53 13:18 17:10 20:30 22:07
25 02.08.2013 Cuma 04:08 05:54 13:17 17:10 20:29 22:05
26 03.08.2013 Cumartesi 04:10 05:55 13:17 17:09 20:28 22:04
27 04.08.2013 Pazar 04:11 05:56 13:17 17:09 20:27 22:02
28 05.08.2013 Pazartesi 04:13 05:57 13:17 17:08 20:25 22:00
29 06.08.2013 Salı 04:14 05:58 13:17 17:08 20:24 21:59
30 07.08.2013 Çarşamba 04:16 05:59 13:17 17:07 20:23 21:57

ORUCUN ÖNEMİ

İslamın beş şartından üçüncüsü Ramazan ayında oruç tutmaktır. Ramazan orucu, hicretin ikinci yılında farz kılınmıştır.

Oruç, niyet ederek tanyerinin ağarmaya başlamasından itibaren, akşam güneş batıncaya kadar yememek, içmemek ve karı-koca ilişkisinde bulunmamaktır.

Ramazan ayı, müslümanlar için kutsal ve çok mübarek bir aydır. İslam güneşi bu ayda doğmuş, dünyayı aydınlatan Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim bu ayda inmeye başlamıştır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi bu ayın içindedir. İçimizi kötü düşüncelerden, dışımızı çirkin davranışlardan temizleyen oruç bu ayda tutulmaktadır.

ORUCUN FAYDALARI

Oruç, bize daime Allah'ı hatırlatır, sorumluluk duygusunu geliştirir. Kalbimizi kötü duygu ve düşüncelerden temizler, başkalarına fenalık yapmaktan korur. Oruç, bize en güzel ahlâkı davranışları kazandırarak adeta melekleştirir. Oruç gözleri harama bakmaktan, dili yalan ve çirkin sözlerden, kulakları haram şeyleri dinlemekten, mideyi haram yemekten, elleri kötü iş yapmaktan, ayakları kötü yerlere gitmekten korur.
Devamı