Winsor McCay Kimdir(Kayıp Balık Nemo'nun 107.Yıldönümü) Google Doodle

Posted by Unknown On 14 Ekim 2012 Pazar 0 yorum
Bugün Google ilk çizgi film karakterlerinden biri olan Winsor McCay hakkında bir logo ile karşıladı bizi. Biz de Little Nemo ve yaratıcısı Winsor McCay hakkında ziyaretçilerimize bilgi verelim istedik. Winsor McCay kimdir biyografisi hakkında bilgiler :

Little Nemo ilk çizgi roman karakterlerinden olmakla birlikte, aynı zamanda ilk gerçek anlamda çizgi film kahramanıdır. ilk olarak 1905 yılında yaratılmıştır. Little Nemo yaratıcısı Winsor McCay ‘dır. Şimdi dilerseniz Winsor McCay hakkında bilgi verelim.

Winsor McCay Google Logosu

Kayıp Balık Nemo'nun 107. Yıldönümü

Google, Winsor McCay(Kayıp Balık Nemo'nun 107.Yıldönümüne)özel bir doodle yaptı. Google'nin ana sayfasında geniş yer ayırdığı logolardan biri olarak son kez karşımıza çıktı. Google bunu geçen yılın başlarında da bir fermuar icadı hakkında yaptığını hatırlıyoruz. (Video Tıkla)

Aşağıdaki videoda görebileceğiniz gibi Winsor McCay Google Logosu yalnızca Internet Explorer sürüm 7 ve 8 Google Chrome, Firefox, Safari, Opera, Internet Explorer 9 ve 10 gibi modern tarayıcılarda çalışır.


Winsor McCay Hakkında Bilgi :


Winsor McCay 26 Eylül 1869 tarihinde Spring Lake, Michigan’da dünyaya geldi. 26 Temmuz 1934 tarihinde Brooklyn, New York’ta hayatını kaybetti. Amerikalı karikatürist ve animatör olan Winsor McCay çizgi roman Little Nemo ve animasyonlu karikatür Gertie Dinozor ile tanınıyor. Winsor McCay siyasi karikatürleriyle ve resimli öyküleriyle ünlü bir gazete karikatüristiydi. Aynı zamanda bir “vaudeville” sanatçısıydı.

Winsor McCay Kimdir Hayatı Biyografisi Meşhur çizgi film karakterlerinden olan Little Nemo ve onun yaratıcısı olan Winsor McCay hakkında bilgiler verdik.
Sponsor Reklamlar

Yorumlarınızı bekliyoruz: (anonimi seçerek anında yorum atabilirsiniz.)
0 yorum:

Yorum Gönder