Sony Xperia Z Ultra Fiyatı ve Özellikleri

Posted by Unknown On 2 Temmuz 2013 Salı 19 yorum
Sony uzun süredir merakla beklenen yeni nesil telefon-tablet melezi Xperia Z Ultra'yı resmi olarak duyurdu.

Telefon olarak düşünüldüğünde 6.44-inç boyutundaki ekranı ile türünün en büyüğü, tablet olarak ele alındığında ise sınıfındaki en ince ve güçlü cihaz olan Xperia Z Ultra, donanımsal detayları ile heyecan yaratmayı başarıyor. Samsung'un Ağustos-Eylüldönemlerinde lanse edilmesi beklenen Galaxy Note III modeline karşıkonumlandırılan Xperia Z Ultra, güç aldığı Snapdragon 800 işlemcisi ile bugün itibariyle en güçlü akıllı telefon ve ARM tabanlı en güçlü tablet olmayı başarıyor.


DÖRT ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİ

2.2 GHz hızında çalışan Krait 400 mimarisine sahip dört çekirdekli işlemci, yüksek saat hızı ve mimari bazda yapılan geliştirmeler (örneğin Snapdragon 600'e kıyasla daha hızlı L2 bellek kullanımı ve bellek kontrolcüsünün daha iyi optimize edilmesi gibi) ve yine mimari bazda ciddi farklılıklar içeren Adreno 330 GPU'su sayesinde, söz konusu performans olduğunda şu an rakipsiz, kulvarında tek cihaz olduğu söylenebilir.

14 SAAT KONUŞMA SÜRESİ

Aynı zamanda kalemle de kullaılabilen Xperia Z Ultra, kullanıcıların kolay notlaralabilmesine olanak tanıyan uygulamaları da beraberinde getirecek. Sony'den yapılan açıklamalara göre Xperia Z Ultra,14 saat konuşma ve 5,5 saat video oynatma süresi tanıyabiliyor.

Sony Xperia Z Ultra Tanıtıldı


Sony Xperia Z Ultra Fiyatı ve Özellikleri

Şimdilik cihazın fiyat konusu az çok açıklığa kavuşsa da ne zaman satışa sunulacağı hala belirtilmiş değil. Öte yandan bu cihazın ülkemizdeki satış fiyatının ise 2.300 TL seviyesinde olması bekleniyor.

Cihazın özelliklerini bir kez daha hatırlamak gerekirse; 6.44 inç büyüklüğünde Full HD ekran, 2.2GHz Snapdragon 800 işlemci, 2GB RAM, 16GB dahili depolama, 3000mAh batarya ve Android 4.2.2 işletim sistemi.

Sony Xperia Z Ultra özelliklerine daha yakından göz atalım.


Sony'nin yeni başka bir Android telefonu Xperia Z Ultra tanıtıldı. 6.4in sadece 6.5mm kalınlığında ve Full HD ekran ile dünyanın en ince akıllı telefonu olduğunu iddia ediyor.

Neredeyse 180mm ve 92mm geniş üzerinde, Xperia Z Ultra hemen hemen piyasadaki en büyük cihazlardan biri olacak. Büyüklüğü Samsung Galaxy Mega 6.3 ile karşılaştırılabilir, bu yüzden bile 6.1 inç Huawei Ascend Mate Samsung Galaxy Note II çok daha büyük.

Xperia Z Ultra Sony'nin Xperia Z akıllı telefon ve Xperia Tablet Z., düz tarafı, kare köşeler ve ön ve arka hem de temperli cam bir levha ile uzun dikdörtgen şeklin benzer bir tasarım takip görünüyor. Tüm bu ekstra boyut Xperia Z Ultra Galaxy Mega 6.3 212gr ağırlığında olması bekleniyor.
Sponsor Reklamlar

Yorumlarınızı bekliyoruz: (anonimi seçerek anında yorum atabilirsiniz.)
19 yorum:

Adsız dedi ki...

Gerçekten sağlam bir telefon.

Adsız dedi ki...

nerden anladın

Adsız dedi ki...

Sürekli gereksiz şeylere kasıyorlar ben bir telefon firması olsam batarya batarya batarya derim başkada bir şey demem arkadaşlar şöyle 1,2, hafta gidecek bataryalar yapsalar ya bak o zaman nasıl ses getiriyor rakiplerine nasıl fark atıyorlar satışlar nasıl patlıyor görün o zaman 3000 mah batarya ne der o 6.3 lük telefona note 2 nin bataryası bile daha iyi düşünün birde ekranı daha küçük olmasına rağmen şu an en iyilerde olmasada aslında genel olarak piyasadaki en mantıklı telefon note 2 bence yani 6.3 inç ekrana 3000 çok az en az 5000 lerde olması lazım diğer özelliklere diyecek lafım yok ama elektrik olomadıktan sonra bilgisayar ne işe yarar internet ne işe yarar öyle değil mi ? :) :) :() biraz uzun bir yazı oldu ama okuduğunuza da değmişdir bence
Bana göre bir telefonda olması gereken en önemli özellikler

1- Kameraınn iyi olması (ÖZELLİKLE)
2- Bataryanın çok güçlü olması (ÖZELLİKLE)
3- Malzemenin sağlam olması
4- Hafızasının Yüksek olması (ÖZELLİKLE)
5- İşlemci felan filan işte...

Mesela nedendir onuda bilmiyorum ülkemize gelen telefonlar 16 gb Yine note2 den örnek vereceğim Normalde 16,32,64 gb seçenekleri olmasına rağmen bizler bazı hat firmalarının kampanyasına katılmadan alamıyoruz nasıl bizi mecbur bırakıyorlar düşünün işte neymiş ülkemize 16 gb dan yükseği girmiyormuş illa yüksek hafızalı telefon alacaksam 24 ay bir firmayla taahütle alacakmışım Sonradan yükselen hafızayı ne yapayım indirdiğimiz uygulamalar telefonun hafızasında çalışıyor 16 gb telefonun hafızası yarısını zaten kendi işlemcileri kullanıyor birde zaten satıcının yalanları var (Abi 16 gb her şeye yeter heee yeter (Burada istemeden küfür ettim satıcıya) :)) ee bana ne kaldı 64 gb hafıza kartı aldığımı varsayıyorum o programları hafıza kartına yükleyemedikten sonra ne işe yarar hafıza kartı istersen 1 tb olsun neyse yeter daha yazmayacağım yoruldum :))

Adsız dedi ki...

Bu yoruma katılmamak elde değil. Değerli katkınız için teşekkür ediyorum.

www.adısoyadı.com dedi ki...

yenilikleri sony yapar diğerleri geçmek için uğraşır... xperia gerçekten çok harika olmalı... samsung 4 takla atsada sony i geçemez...

Adsız dedi ki...

xperia z ultra daha türkiyeye gelmedi.şu an piyasada en iyi gösterilen xperia z , galaxy s4 , htc one gibi telefonlardan 2 Kat daha iyi olucagını kanıtladı.sony xperia ultra dünyanın en iyi telefonu olmaya aday.

Unknown dedi ki...

experia z mükemmeldi z ultra
ultra mükemmel olacak gibi .)

Unknown dedi ki...

experi z mükkemdi bu ise ultra mükemmel olacak gibi
tek eksiği diger muadillerinin daha iyi ses vermesi
buda sony e yakışmayan inanılamayacak bir eksiklik

Adsız dedi ki...

Xperia z de evet eksikler çok. Ultradada devam ediyor bu. Led flash olmaması, bataryası 2300 tllik telefonu benim gözümde bitiriyor. Sadece işlemci, ekran çözünürlüğü, su geçirmezliği yetmiyor.

Adsız dedi ki...

xperia z candır gerisi heyeCANdır

Adsız dedi ki...

Bencede yeter :)

ökkeş dedi ki...

Ben Xperia z aldım 1800 e bir buçuk ay sonra paraya ihtiyacım oldu 800den fazla fiyat veren olmadı böyle telefon olmaz olsun. Şimdi ise kardeşime verdim kullanıyor bin pişman oldum aldığıma telefon istiyorsan iphone den şaşmayacaksin ben onu anladım

Adsız dedi ki...

Yukarıdaki uzun mesajı yazan arkadaş çok manktıklı şeyler yazmış, aynen kayılıyorum. Büyük ekran telefon düşünüyordum, büyük ihtimal bu samsung note 2 olacak heralde..

Adsız dedi ki...

arkadaş 2300 batarya yazmış..
yanılmış.
ultra,nın bataryası 2300 değil..3050 mah.dır.
flash kamera yuvasına bırakmışlar..
tek sorun gece lamba özelliği taşımaması
başka sorunu yok.
ultrayı pek beğendim ancak ek parçaları da pahalı..dolar üzere..
ve telefonun bir kumandası var.. telf..geldiğinde onunla konuşmak için.
bu 129 dolar imiş..bunu almazsa kişi, telefonu 6.4 inç,i kulağına dayıyarak
konuşmak mecburiyetinde kalacak
TABİİKİ AYNISI SAMSUNG MEGA İÇİN (6.3 İNÇ) DE GEÇERLİDİR.
ONUDA KULLANANLAR KULAĞINA DAYIYOR..
ANCAK KARŞILAŞTIRDIK..
3 TANE mega gelse bir ultra olamaz..yeminle.

bir yerde videosunu gördük..
sony.in yan düğmesinden açılış kapanış.
açıldığı halde mavi ekran çıkıyor,donuyormuş..(Almanya/ingiltere)
oralarda satılıyormuş bu cihaz.
ancak sony,e telefonun budurumunu bildirmişler.
yine duyduğumuza göre..YAZILIM İLE HALLEDİLMİŞ..!! DOĞRUMU BİLMİYORUZ.
VEBAL BOYNUMUZDA KALMASIN..
BÜYÜKLÜK,,,FLAŞH LED KAALE ALINMAZSA note 3.ten daha iyidir.
htc..one max,tan daha iyidir.
lc..g2 ,den (büyük ekranlar )daha iyidir..özellikleri çoktur.
ve S4 LTE/A İLE KARŞILAŞTIRDIK..SONY ULTRA DAHA İYİ GÖRÜNDÜ.
NOTE 3 İLE TEK FARK.NOTE 3 3 GB.RAM ÖZELLİĞİ VAR...ULTRANIN 2GB. RAM.
ne kadar fark eder bilmiyoruz telefoncular (ilgili tamirciler)bilir.1 gb.nin farkını..
saygılarımızla..
LEYLA/ PINAR

Adsız dedi ki...

Haklısın kardeşim çok haklısı batarya konudunda ama yanıldığın bir nokta var her firma samsung gibi çöp üretmiyor misal htc one 32 gb sana boş halde 30 gb lık alan kalıyor teli ilk aldığında samdung ise gereksiz yazılımlarla zaten az olan 26 gb tın 8 ini dolu veriyor sana kalıyor 8 oda elbet yetmez htc one max geliyor onu bekleyin bir iki aya sony ise benim ilk tercihimfi z gittim inceledim ses vermiyor, çok ısınıyor attı ekranı tft kısaca kral bitane one...

Adsız dedi ki...

Dostlar one z ve s4 ü gömdü. Z ultra, note 3 ve one max a rakip olacak neyle neyi kıyasladığınızı bilmeden yazıyorsunuz biri phone diğeri phablet yani phone tablet htc maxta rakiplerini yine ezecek ama kurvarları karıştırmayın s4 mini yi alıp note 3 lemi kıyaslıyosunuz :)

Adsız dedi ki...

Htc one maxsı nerde gördün karşılaştırdında z ultranın daha iyi olduğu sonucina vardın arkadaş ? Vebal almayalım diyorsun çıkmamış cihazdan iyidir yazıyorsun bende diyorumki one nasıl z den çok daha iyi ise ( ekranı, çift sterio hoperlörü, işlemcisi vs ) one max ta z ultradan çok daha iyi olacak...

Adsız dedi ki...

Cep telefonuna 1TB hafıza isteyen arkadaş, Cep telefonu diyoruz harici disk degil bu..

Unknown dedi ki...

5000 mah isteyen arkadaş telefonun neresine sokacaklar bataryayı hiç düşündğnmü ultra yı gördüm incecik ve öyle olması nedeniyle bataryası en fazla bu kadar olabilmiş mantıklı şeyler yazın ya 1 tb hafıza nedir yok daha neler

Yorum Gönder