2013 temmuz memur zammı ne kadar olacak

Posted by Unknown On 2 Temmuz 2013 Salı 0 yorum
10.4 milyon emekli ve 3 milyon memur bu ay zam alacak. Memur ve emeklisi enflasyon farkını, SSK ve Bağ-Kur emeklisi de zammını ayın 3'ünde öğrenecek.

Emekliler ve memurlar için zam ayı geldi, çattı. Sayıları 10.4 milyonu bulan emekliler ile yaklaşık 3 milyon memur, bu ay, yılın ikinci zammını alacak. Maaşlarının ne kadar artacağını merak eden emekliler ve memurlar, 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarına kilitlendi. Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de zam oranı, ilk 6 aylık enflasyon rakamının açıklanmasıyla belli olacak.
YÜZDE 3 ZAM + FARK

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına, toplu sözleşme çerçevesinde, bu ay yüzde 3 oranında zam yapılacak. Ayrıca ilk 6 aylık enflasyon rakamı yüzde 3'ü geçerse, geçen kısım kadar enflasyon farkı da maaşlara yansıtılacak. Yani yüzde 3'lük zammın üzerine, çıkacak bu enflasyon farkı eklenecek. Yılın ilk 5 aylık döneminin enflasyonu yüzde 3.21 olarak hesaplanmıştı. Bu oran, memurların ve memur emeklilerinin, toplu sözleşmeye göre kesin olan yüzde 3'lük zamma ek olarak yüzde 0.21'lik enflasyon farkı alacağını gösteriyor. İlk 6 aylık enflasyona göre, verilecek enflasyon farkı artabilecek. Eğer ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4 çıkarsa, kamu çalışanları ve emeklileri yüzde 3 zamma ilavaten yüzde 1 enflasyon farkı alacak. Enflasyon yüzde 3 çıkarsa, fark olmayacak. Bu durumda memur ve memur emeklilerine sadece 3'lük zamları verilecek.

İŞÇİ EMEKLİSİNE ENFLASYON KADAR

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de bu ay maaşlarına yansıtılacak zammını, Ocak-Haziran dönemi enflasyonu belirleyecek. 6 aylık enflasyon ne çıkarsa o kadar zam alacaklar. İlk 5 aylık enflasyon yüzde 3.21 çıkmıştı. Bu 5 aya göre; işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 3.21 olacak. 6 aylık enflasyona göre zam oranı artabilecek. İlk 6 aylık enflasyon yüzde 4 çıkarsa, maaşlarındaki artış da yüzde 4 olacak.

Takvim
Sponsor Reklamlar

Yorumlarınızı bekliyoruz: (anonimi seçerek anında yorum atabilirsiniz.)
0 yorum:

Yorum Gönder