LYS Tercih Kılavuzu 2013

Posted by Unknown On 2 Temmuz 2013 Salı 0 yorum
ÖSYM, sürpriz yaparak çok kısa sürede açıkladığı LYS 2013 sonuçlarının hemen ardından 2013 LYS ve LGS tercih kılavuzunu yayınladı.

2013 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınladı. LYS sonuçları açıklandı sıra tercihlere geldi. ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan LYS sınav sonuçlarının ardından şimdi de dikkatler üniversite tercihlerine çevrildi.

Adaylar daha iyi bir üniversite ve akabinde daha iyi bir bölüme yerleşmek için 08-18 Temmuz 2013 tarihleri arasında tercih yapacaklar... Kılavuz, internet sitesinde 24 Haziran-2 Temmuz 2013 tarihleri arasında yer alacak. Adaylar sınav sonuçları açıklandıktan sonra üniversite tercihlerini 15-25 Temmuz 2013 tarihleri arasında yaparak ÖSYM'ye bildirecekler. Adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

İşte 2013 LYS Tercih Kılavuzu ve ÖSYS Kontenjanları :

Tercih yapacak olan adayların 2013 ÖSYS-LYS tercih kılavuzunu dikkatle incelemelerini tavsiye ediyoruz. Tercih yaparken asıl önemli olan puanlama değil başarı sırasıdır. Dolayısıyla 2013 LYS tercih kılavuzu ve ÖSYS kontenjanlar tablosunda da yer alan bir önceki yılın taban puanlarına bakarak tercih yapmak sizleri ciddi derecede yanıltacaktır. Tercih edeceğiniz bölümün geçen yıl ki başarı sırasını ve sizin 2013 LYS Yerleştirme başarı sıranızla karşılaştırın. Tercihlerinizi bu karşılaştırmaya göre belirleyiniz. Adayların tercih sürecinde ihtiyaç duyacakları her türlü bilgi ve belge 2013 LYS tercih kılavuzunda yer almaktadır.

İşte LYS adaylarının beklediği haber geldi. ÖSYM Başkanı Ali Demir, basın toplantısı düzenleyerek LYS sonuçlarını açıkladı. 2013 LYS sonuçlarını aşağıda yer alan linkten öğrenebilirsiniz.

Tıkla, LYS Sonucunu Öğren  

2013 YGS ve LYS Tercih Kılavuzu için TIKLAYINIZ

2013 LYS Tercih Kılavuzu ve Kontenjanları İle İlgili Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.
Sponsor Reklamlar

Yorumlarınızı bekliyoruz: (anonimi seçerek anında yorum atabilirsiniz.)
0 yorum:

Yorum Gönder