PES 2014'ten İlk Bilgiler

Posted by Unknown On 10 Mayıs 2013 Cuma 2 yorum
PES 2014 ile ilgili yepyeni bilgiler gelmeye başladı. PES 2014 hakkında bilgi vermeden önce bir önceki makalemizde PES 2014'ün çıkış tarihiyle ilgili bilgiler vermiştir. Bu yazımızda PES 2014'te bizi bekleyen artılar ve eksilerin neler olacağını hep birlikte göreceğiz.


EDGE dergisi Konami'nin yeni oyun motoru FOX Engine ile eylül-ekim aylarında çıkışını yapacak PES 2014'ün ilk detaylarını paylaştı. (Oyunun resmi çıkış tarihinin ağustos ayında açıklanması bekleniyor.)


FOX Engine Kullanacak PES 2014'ün Ana Özellikleri

Grafik
PES 2014 Kojima Productions tarafından geliştirilen Fox Engine oyun motorunun değiştirilmiş bir versiyonunu kullanacak ve bu ay içerisinde(mart) resmi duyurusu yapılacak. PES Avrupa lideri Jon Murphy'ye göre yeni oyun motoru beraberinde birçok sürprizi beraberinde getirecek ve PES 2014'le beraber karlı hava seçeneği geri gelecek.

Lisanslar
Primera División, Ligue 1 ve Eredisivie, tamamen lisanslı İtalya Serie A liginin ise büyük bir kısmı lisanslı bir şekilde oyunda yer alacak. İngiltere Ligi lisanslarının EA Sports'un elinde olmasından dolayı sadece Manchester United ve Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Everton, Fulham, Newcastle, Manchester City, Tottenham Hotspur dışında bir İngiliz takımı daha lisanslı olarak oyunda olacak. Almanya Bundesliga'dan ise iki takımın lisanslı olması bekleniyor bunlar Bayern Münich ve Borussia Dortmund. Güney Amerika'daki satışlardan oldukça memnun olan Konami'nin Brezilya liginin yanı sıra PES 2014'le birlikte Arjantin ligi lisansları için de girişimlere başlaması bekleniyor. Konami ayrıca Fransa Ligue 1 ve Hollanda Eredivisie liginde yer alan tüm takımların stadlarının lisansları için çalışmalar yapıyor.

Son olarak söylentiler doğruysa İspanya 2. liginin de oyunda tamamen lisanslı bir şekilde yer alması bekleniyor.

Oyuncu Fizikleri ve Top Kontrolü
Yeni gelecek özelliklerle birlikte kontrol ettiğimiz oyuncunun vücudunun her bölgesinin belirli bir ağırlığı olacak ve ikili mücadelelerde bunu sonuna kadar hissedebileceğiz. Ayrıca önceki serilerdeki topun oyuncuya yapışıklık hissi ise tamamen ortadan kaldırılmış ve gerçekçi bir görünüme bürünmüş.

Genel Fizik Özellikleri Konami önceki serilerinde bu konudaki eksikliğini kabul ediyor ve yeni oyunuyla birlikte köklü değişikliklere gideğinin müjdesini veriyor. Bunların en önemlisi formaların oyuncularla olan uyumu; hızına ve vücudunun durumuna göre her türlü şekli alabilecek.

Taktik Ekranı
Yeni oyun motorunun getireceği en büyük faydalardan biri de bu bölümde karşımıza çıkıyor. Oyuncuların özelliklerine bakılmaksızın istediğiniz oyuncunuzun belirli bir alanda oynamasını sağlayabileceksiniz. Örnek olarak Celtic'in Şampiyonlar Ligi'nde tüm oyuncularıyla defans yaparak Barcelona'yı yendiği maç.

Oyun Modları
Lig modunun kaldırılmasından sonra olumsuz geri dönüşler alan Konami yeni serisiyle birlikte bu geri getirecek gibi gözüküyor. PES 2013 Futbol Yaşamı modundaki krampon özelleştirmeleri ise tamamen kaldırılacak.

Edit(Düzenle) Modu
Geçen yılki söylentiler doğruysa bu mod da tamamen revizyona uğrayan modlardan biri. Sınırsız sayıda takım için logo, forma amblemi ve stadyum slotu eklenecek. Ayrıca bazı takımlar için 3. forma seçeneği de sunulacak.

Son olarak PES 2014'ün yeni oyun motoru FOX Engine'in yapabileceklerinden bir kesit;

 Görünüşe göre KONAMI pek çok değişikliğe gitmek istiyor. Bizde burada yazımıza son noktayı koyuyoruz ve PES 2014'ün çıkış tarihini merakla bekliyoruz.
Sponsor Reklamlar

Yorumlarınızı bekliyoruz: (anonimi seçerek anında yorum atabilirsiniz.)
2 yorum:

PES 2014 Çıkış Tarihi dedi ki...

KONAMI, PES 13'ten çıtayı yükseltti. PES 14'ü de dört gözle bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

Pes 13 winning elevenden bile daha kötüydü umarım pes 14 sıkıcı olmaz

Yorum Gönder