Sütlaç Tarifi

Posted by Unknown On 24 Haziran 2013 Pazartesi 0 yorum
Hepimizin bildiği üzere sütlaç; süt ile yapılan en güzel tatlılardan birisidir. Hemen hemen herkesin çok sevdiği ama herkesin düşüremediği bu tatlıyı, oktay ustanın kaleminden sizlere aktarmak istedik. Yapmak isteyenlere şimdiden afiyetler…

Şeker, pirinç ve sütle yapılan bir tatlı çeşidi olan sütlaç tarifini siz bayanlar için paylaşıyoruz. Ramazan aylarında da iftardan sonra soframızı tatlandıran bir türk tatlı çeşidi sütlaç yapmayı anlatacağız.

Sütlaç Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Bir çay bardağı pirinç
  • 2 tatlı kaşığı kaşığı pirinç unu
  • Üzeri için tarçın

Denediğinizde pişman olmayacağınız bir tarif. Denenmiş ve ölçüsünde bir sütlaç tarifi. Şimdiden afiyet olsun.

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi

1 çay bardağı pirinci yıkayın. Tencereye 1 su bardağı suyu ve pirinçleri koyup altını yakın.Pirinçler suyu çekene kadar pişirin. 1 litre soğuk sütü ekleyin. Kaynayana kadar ara sıra karıştırın. Bir kasede 2 tatlı kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ekleyerek iyice ezin. Tencerede kaynamakta olan sütten 5-6 kaşık alıp kaseye ekleyin (pirinç unu ılınacak şekilde). Pirinç ununu da tencereye ekleyerek, 10 dakika kadar arada karıştırarak pişirin. 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. Sütlacı kaselere paylaştırıp, soğumasını bekleyin. Sütlaçlar soğuyunca üzerlerine tarçın serpip servis yapın. Sütlaç Tarifi hazır. Afiyet olsun.
Sponsor Reklamlar

Yorumlarınızı bekliyoruz: (anonimi seçerek anında yorum atabilirsiniz.)
0 yorum:

Yorum Gönder