2013 KPSS Tarih Soru ve Cevapları

Posted by Ali Yardimci On 7 Temmuz 2013 Pazar 1 yorum
2013 Kpss Tarih Soruları Ve Cevapları Burada 6 TEmmuz 2013 . Kрss genel kültür tarih 6 Temmuz 2013 tarihinde yaрılan KPSS sınavlarının soru ve cevaplarını burada paylaşaсağız.

2013 Kpss Tarih Soruları Ve Cevapları Burada 6 TEmmuz 2013 2013 Kpss Türkçe Soruları Cevapları Burada 2013 Kpss Genel Yetenek(Türkçe- Matematik) soruları cevapları Genel Kültür(Tarih-Coğrafya- Vatandaşlık- Güncel Bilgiler) soruları cevаplаrı .
2013 KPSS Tarih Soru ve Cevapları

6 Temmuz 2013 tarihinde yaрılan Kpss sınavlarının soru ve cevaplarını burada paylaşaсağız. Sınava giren adaylar sınavdan hemen sonra аkıllаrındа kalan soruları burada paylaşmaya başlayacaklar.

WebSiteTanitimi olarak bizlerde sizler için bu sayfamızda soruları sizler için derliyecez.

Tarih Soru Ve Cevapları

SORU 1 :SORU 1-GEVHER NESİBE ? hangisine örnektir?

CEVAP 1 : DARÜL ŞİFA

SORU 2: İslamiyet öncesi Türklerde hangilerinin varlığı savunulabilir?

CEVAP 2 : 1,2,3

SORU 3:Esnaf teşkilatında usta sınırlaması olması??

CEVAP 3 : ÜRÜNLERDE ARZ TALET DENGESİNİ SAĞLAMAK (şüpheli)

SORU 4-Reisil küttap daha sonra hangi kurumun??CEVAP 4 : HARİCİYE NAZIRI

SORU 5-Osmanlı kültür uygarlığını etkileyenler.?

1-ORTA ASYA TÜRKLERİNİN GELENEKLERİ

2-MÜSLÜMANLARIN BENİMSEDİĞİ UYGULAMALAR

3-FETHEDİLEN BÖLGELERDEKİ UYGULAMALAR

CEVAP 5 : 1,2,3

SORU 6-II.Mahmut döneminde Avrupaya öğrenci?CEVAP 6 : KARMA EĞİTİM

SORU 7-XX.YY. kronolojik sıralama??

1- II.MEŞRUTİYETİN İLAN EDİLMESİ

2- BABI ALİ BASKINI

3- 31 MART VAKASI

 CEVAP 7 : 1,3,2

SORU 8-padişah eşleştirilmesi?.

CEVAP 8 : ABDÜL AZİZ ISLAHAT FERMANI

SORU 9-Milleti sadıka denilen Ermenilerin isyan nedenleri arasında hangisi yoktur?

CEVAP 9 : OSMANLICILIK FİKRİNİN UYGULAMASI

SORU 10-Engellenen kongre?.?

CEVAP 10 : SİVAS KONGRESİ

SORU 11-Yeni Türk devletinin kurulacağının kanıtı..?

CEVAP 11 : TBMM NİN AÇILMASI

SORU 12-İzmirin işgaline ilk tepki??

CEVAP 12: REDDİ İLHAK CEMİYETİNİN KURULMASI

SORU 13-M.Kemal?i anlatan roman??

CEVAP 13 : TEK ADAM

SORU 14-Azınlıkların ayrıcalıklarının sona ermesi?

CEVAP 14 : MEDENİ KANUN

SORU 15-1929 TÜRKİYE-İNGİLTERE yakınlaşmasını sağlayan durum?

CEVAP 15 : ALMANYA-İTALYA (ŞÜPHELİ)

SORU 16-Türkiye Cumhuriyetinin ekonomik bağımsızlığını engelleyici unsurlar arasında gösterilemez..

CEVAP 16 : TEKALİFİ MİLLİYE

SORU 17-Atatürkün kuruluşunda rol oynadığı partiler..?

CEVAP 17 : CHP / SERBEST CUMHURİYET FIRKASI

SORU 18-TBMM milletvekillerinin maaşlarını teslim etmes?

CEVAP 18 : ÜLKE ÇIKARLARINI HERŞEYİN ÜSTÜNDE TUTMAK

SORU 19-Kıbrıs için kurulan gavur teşkilatı?

CEVAP 19 : EOKA

SORU 20-II.Dünya Savaşı sonrası ikili rejim?

CEVAP 20 : ALMANYA-KORE

SORU 21-Mondros?un 7.Maddesiyle ilgili ortaya çıkan gavur cemiyetler?

CEVAP 21 : MAVRİ MİRA / PONTUS RUM

SORU 22: Erzurumda kurulan beylik?

CEVAP 22 : SALTUKLULAR

SORU 23: Lozana giden heyet?

CEVAP 23: İSMETİ./DR.RIZA NUR/ HASAN..

SORU 24: Demokrat Parti Dönemi gelişmeleri?

CEVAP 24: ? ? ? ? ?

SORU 25: 2.Dünya Savaşından çıkan ikili ekonomik şirket?

CEVAP 25: DÜNYA BANKASI- ULUSLAR ARASI PARA FONU

SORU 26: İslamcılık Akımıyla ilgili soru?

CEVAP 26:II. ABDULHAMİD?

SORU 27.Osmanlı Avrupaya geçişinde hangisinin etkisi yok..

CEVAP 27: KARAMANOĞULLARININ DESTEĞİ
Sponsor Reklamlar

Yorumlarınızı bekliyoruz: (anonimi seçerek anında yorum atabilirsiniz.)
1 yorum:

ziyaretci dedi ki...

Son soru destegi degil fethedilmesi olacaktı.

Yorum Gönder