2013 LYS Yerleştirme Sonuçları ÖSYM Tıkla Öğren

Posted by Unknown On 23 Temmuz 2013 Salı 8 yorum
2013 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, LYS Yerleştirme Sonuçları bugün açıklanıyor mu? LYS Yerleştirme Sonuçları açıklanıyor, LYS Tercih Sonuçları 23 Temmuz

Üniversite adaylarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre tercih yapan 1 milyondan fazla üniversite adayı, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Üniversiteye giriş maratonunun ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 24 Mart'ta; 5 farklı alanda düzenlenen ikinci aşama lisans Yerleştirme sınavları ise 15- 23 Haziran tarihleri arasında yurt genelinde gerçekleşmişti.

Herhangi bir puan türünden 180 ve üzeri puan alan adayların girdiği LYS sonrası tercih maratonu da 18 Temmuz tarihinde son buldu. Bu kapsamda LYS puanına göre tercih hakkı kazanan 1 milyon 559 bin 466 adaydan 1 milyon 112 bin 451'i bu hakkını kullandı. Adaylardan 446 bin 995'i ise hiçbir programı tercih etmedi.

Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçları 8 günde açıklanmıştı.

ÖSYM'nin bu yıl rekor bir hızla sınav sonuçlarını açıklaması, üniversite adaylarının heyecanını arttırdı. YGS ve LYS sonuçları, sınavların tamamlanmasının ardından 8 gün içerisinde açıklanmıştı. Adaylar tercih ve yerleştirme sonuçlarının da yine kısa süre içerisinde açıklanmasını bekliyor.

2013 LYS Yerleştirme Sonuçları açıklandığı vakit bu sayfadan sorgulama yapabilirsiniz..

2013 LYS Yerleştirme Sonuçları Sorgulama Ekranı :

(Sonuçların Cuma güne Kadar Açıklanmasını bekliyoruz, ancak her an açıklanabilir. Açıklandığında alttaki sayfada yer alacaktır.)


ÖSYM, medyada oluşturduğu “sınav sonuçlarını hızlı açıklama” imajını bozmadan LYS tercih sonuçlarını da bugün akşamına kadar açıklamış olacaktır. 2013 LYS yerleştirme sonuçları ile ilgili son durumu bu sayfadan sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

2013 LYS Yerleştirme Sonuçları İle İlgili Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.
Sponsor Reklamlar

Yorumlarınızı bekliyoruz: (anonimi seçerek anında yorum atabilirsiniz.)
8 yorum:

Adsız dedi ki...

ankara üniversitesi edebyat 82000 benim 33000 olurmu acaba

Adsız dedi ki...

olur olur ben 60 binim 25 binlik yer yazdım olur olur bal gibi olur

Adsız dedi ki...

:))))))

Adsız dedi ki...

allah herkrsin gönlüne göre versin

Adsız dedi ki...

tercih sonucları açıkladı mıı???

Adsız dedi ki...

Henüz açıklanmadı bekliyoruz hadi ösym açıkla artık tercih sonuçlarını meraktan çatlayacağım.

Adsız dedi ki...

tercihler ne zaman acıklanacak öldük da.

Adsız dedi ki...

Yarın öğlden snra

Yorum Gönder