2013 SBS sonuçları yarın açıklanıyor

Posted by Unknown On 11 Temmuz 2013 Perşembe 0 yorum
8. sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 8 Haziran 2013 tarihinde gerçekleşti. Bir milyondan fazla öğrenci Seviye Belirleme Sınavı'nda ter döktü. Şimdi herkes 2013 SBS sonuçlarını merak ediyor. MEB'in sınav takvimine göre 2013 SBS sonuçları yarın açıklanacak. Sonuçlar açıklandığı vakit bu sayfadan gelişmeleri takip edebilirsiniz. Bu yıl son kez düzenlenmesi düşünülen SBS Sonuçları 12 Temmuz'da açıklanacak ve ardından tercih işlemleri başlayacak.

SBS tercihleri ne zaman başlayacak?

SBS Tercih işlemleri ise 15 Temmuz'dan itibaren başlaması bekleniyor. Binlerce aday ve veli heyecanla sonuçları beklerken adaylar kendileri, veliler de çocuklarının eğitimi için en uygun okulu seçebilmek için tercih yapacak.

2013 SBS sonuçları
8 Haziran’da yapılan sınava 1 milyon 127 bin 211 öğrenci girdi. Geçtiğimiz yıllara göre 2013 yılında sbs giren öğrenci sayısında önemli artış yok. Öğrencilerimiz 120 dakikalık sınavda toplam 100 soruyu doğru cevaplamak için mücadele verdi. Ve nihayet yarın çalışmalarının karşılığını alacak.

2013 SBS Sonuçları Sorgulamak İçin Tıklayın

8. sınıf öğrencilerinin liseye geçiş aşaması olan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları 12 Temmuz'da açıklanacak. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinde öğrenilebilecek. Bakanlık, aynı gün ortaöğretim kurumlarına yerleştirme kılavuzunu da yayımlayacak. Adaylar bakanlık tarafından açıklanacak tercih tarihleri arasında yerleştirme başvurusunda bulunacak. Yerleştirme sonuçlarının birkaç gün içinde açıklanacağı bildirildi.


Sponsor Reklamlar

Yorumlarınızı bekliyoruz: (anonimi seçerek anında yorum atabilirsiniz.)
0 yorum:

Yorum Gönder