Yeni Facebook’a Geçiş ? Facebook Timeline Nasıl Geçilir

Posted by Unknown On 22 Mart 2013 Cuma 0 yorum
Evet arkadaşlar eski bir konu olduğunu biliyorum fakat halen facebook zaman tüneli bazı profillerde gözükmemekte ve eski hali kullanılmakta. O yüzden böyle bir paylaşım yapmak istedim...

Facebook yeni ara yüzüyle kullanıcıları şaşırtmaya devam ediyor. San Francisco’da yapılan bir konferansta verilen bilgiler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başlıyor.  Tam olarak F8 ismiyle anılan bu özellik, timeline’da yapılan değişiklik ile profiliniz yepyeni bir görünüm alacaktır. Facebook bu yeni özelliğiyle eski durumları, fotoğrafları ve paylaşımları, bir zaman çizelgesi üzerinden yeniden ortaya çıkartmayı hedefliyor.
Yeni profil tasarımında, Facebook Places sayesinde bulunduğunuz yerlerin bir haritasını görmek de mümkün. Bu özellik ile doğum yerinizi bile işaretleyebilirsiniz.  Facebook Timeline özelliğinin bir kaç hafta içinde tüm profillerde uygulanması bekleniyor.

Yeni Facebook’a geçmek için aşağıdaki adımları uygulayın.

Facebook’a giriş yaparak ve şu adrese girin;

https://developers.facebook.com/apps 

"Yeni Uygulama Oluştur" kısmına tıklayın.
Yeni Facebook Zaman Tüneline Geçiş


Çıkan penceredeki yerlere isimler yazın. Devam’a basın, örnek;

Yeni Facebook Timeline Özellikleri


“Open Graph” kısmına tıklayın;

Yeni Facebook'a Geçiş


Çıkan kutucuğa bir şeyler yazın geçin. Örneğin Read & Book

Yeni Facebook'a Geçiş Yapma


Yazdıktan sonra “Başlarken” tıklayın. Bundan sonra en altta Save Changes and Next, Save Changes and Finish’e tıklayın.

Şimdi Facebook profil sayfanıza gidin. Zaman tüneli dedikleri şeyi ve diğer yenilikleri görün.

Denemeden görmek isteyenler facebook.com/about/timeline adresinden bakabilirsiniz. Ama kendiniz kendi profilinizde deneyince daha iyi fark edeceksiniz.

Bugünden itibaren dileyen Facebook kullanıcıları mevcut profil sayfalarından Timeline’a (zaman tüneline) geçiş yapabiliyor. Geçiş sonrası kullanıcıların zaman tüneli sayfaları yedi gün boyunca paylaşımlarını kontrol etmeleri için sadece kendileri tarafından görülebiliyor.

Yedi gün sonunda yeni zaman tüneli sayfaları otomatik olarak paylaşıma açılıyor. Yedi günlük süreyi beklemeden zaman tünelini hemen paylaşıma açabilirsiniz.

Zaman tünelinin başkaları tarafından nasıl göründüğünü görmek için ise “Başkasının Gözünden Gör” seçeneği mevcut.

Etiketler: facebook yeni görünüm nasıl geçilir, facebook yeni profile nasıl geçilir, facebooka geçiş, yeni face profiline nasıl geçilir, yeni facebook nasıl geçilir, yeni facebooka geçiş
Sponsor Reklamlar

Yorumlarınızı bekliyoruz: (anonimi seçerek anında yorum atabilirsiniz.)
0 yorum:

Yorum Gönder