Nasıl İyi Bir Futbolcu Olunur? Futbolcu Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Posted by Unknown On 20 Mayıs 2013 Pazartesi 0 yorum
Muhtemelen bütün erkek çocuklarının halinde futbolcu olmak vardır. Futbolcu olmak gerçek kolay bir iş değildir. Çok güçlü kondisyon ve özveri ister. Peki iyi futbol oynamak için veya iyi bir futbolcu olmak için neler yapmak gerekir? Futbol oynarken nasıl daha başarılı olunabilir? Bu sorulara genel olarak cevap vermeye çalışacağız değerli okurlarımız. Yazımızın devamında “Nasıl iyi bir futbolcu olunur?” sorusuna cevaplar türetmeye çalıştık. Umarız faydalı olur.

İyi bir futbolcu olmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken şey, güçlü olmaktır, kendinizi güçlendiririn, zinde ,sağlıklı, kuvvetli bir vücut bütün sporlarda olduğu gibi futbolda da en öncelikli şeydir.

Sık sık antreman yapın, sıkı çalışın.

Her türlü futbol maçını izlemeye çalışın, ufkunuzu açacaktır.

Görev alanınızda en iyi futbolcuyu canlı olarak izleyin, takımı hücuma kalktığında o ne yapıyor, top bir başka arkadaşındayken nereye hareketleniyor, takım savunmasında nerede duruyor, hangi zamanlarda nereye kademe giriyor, bunları iyi analiz edin ve yapacağınız antrenmanlarda deneyin.

Sahada kendiniz olun, içinizden geldiği gibi hareket edin, bir ropörtajında Messi’ye nasıl bu kadar iyi çalım atıyorsun diye sorduklarında verdiği cevap çok manidardı, asla çalımı nasıl atacağımı düşünmüyorum , içimden geldiği gibi oynuyorum demişti, siz de içinizden geldiği gibi oynayın.

Yaptığınız işi sevin, futbolcu olmaya karar verdiyseniz, futboldan bıkmayın, yoğun antrenman ve maç temposundan kopmayın, futboldan yılmayın.

İyi beslenin, fizik gücünüzü arttırmaya çalışın, fizik gücünüz ve kondisyonunuz sizi sahada hep bir adım yukarıya taşıyacaktır. Sahaya çıktığınızda öz güveniniz yerinde olsun, hata yapmaktan korkmayın, hata yapmaktan korkarsanız pozitif futbol oynayamazsınız, iyi bir futbolcuysanız zaten öz güveniniz yerinde olur, ancak bir şeylerden şüphe duyarsanız başarılı olamazsınız.

Top sürerken gözünüz sadece topta olmasın, geniş açından bakmak, kafayı kaldırıp takım arkadaşlarınızı görmek , kaliteli pozisyonlar doğurur.

Öğrendiğiniz yeni bir tekniği sahaya çıkmadan önce defalarca antrenmanlarda deneyin, başarılı olana kadar maçta denemeyin. Topu her zaman ters kanada oynamaya çalışın, top kendi kanadınızdaysa o yöne doğru hareketlenmeler olabilir, ters kanada hızlı oynamak takımınızın atağa çıkmasına imkan sağlayabilir.

Futbol 11 kişiyle oynandığı için her futbolcunun bir görev alanı vardır, görev alanınızı asla uzun süre boşaltmayın, arkadaşlarınızın kademesine girmeye önem verin.

Uyuşuk ve zayıf paslar vermeyin, bu hem sizi hem de takım arkadaşlarınızı zora sokar, net ve hızlı paslar, takım oyununda çok önemlidir.

Top tekniğinizi geliştirin, Barcelona antrenörü Pep Guardilo’ya takımında hangi futbolcuları görmek istersin diye sorduklarında, verdiği cevap; sadece yüksek top tekniğine sahip oyuncular olmuştu. Profesyonel futbol oynamak; sıkı çalışmak, güçlü olmak biraz da şans gerektirir. Yukarıda yazılanlar da birer tamamlayıcıdır.
Sponsor Reklamlar

Yorumlarınızı bekliyoruz: (anonimi seçerek anında yorum atabilirsiniz.)
0 yorum:

Yorum Gönder